Scumpiri la tarifele RCA! Noile prețuri i-au șocat pe șoferi!

de | 09.03.2023 14:48 | Știri, Lifestyle, Național

  • Vești proaste pentru șoferi! Au fost publicate noile tarife RCA!

Noile tarife de referință pentru RCA au fost publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară iar în comparație cu cele de anul trecut se poate observa o creștere mare la toate categoriile de vârstă și la toate capacitățile cilindrice.

Din informațiile publicate aflăm că șoferii care au sub 30 de ani și care conduc autoturisme cu capacitate cilindrică de peste 2.500 cm³ vor plăti cele mai mari prețuri pentru RCA. Pentru această categorie de șoferi, tariful este de 4.709 lei pe an.

RCA

 

Șoferii sub 30 de ani care conduc un autoturism cu o capacitate cilindrică de 1600 cm³ vor scoate din buzunar 2.187 lei. O suma enormă față de 1.553, tariful de referință din ultima perioadă.

Cele mai ieftine RCA-uri le vor plăti conducătorii auto care au vârsta cuprinsă între 51 și 60 de ani și care conduc mașini cu motoare sub 1.200 de centimetri cubi.

Șoferii cu vârsta de peste 60 de ani vor plăti între 1.036 lei și 2767 lei.

 

RCA

 

De precizat faptul că cel mai mare preț al poliței obligatorii, va fi pentru persoanele juridice care au mașini electrice, tariful de referință fiind de 2.736 lei.

Raportul cu privire la determinarea tarifelor de referință pentru asigurarea obligatorie RCA, pentru luna februarie 2023, poate fi consultat AICI.

 

Foto: asfromania.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RCA