anchetaonline.ro

Scumpirile la ulei, unt și zahăr- investigate de Consiliul Concurenței

de | 30.03.2023 14:30 | După locație, După subiect, Economic, Eveniment, Național, Știri

Scumpirile la ulei, unt și zahăr- investigate de Consiliul Concurenței

13 producători de ulei, unt și zahăr sunt bănuiți că ar fi stabilit o înțelegere privind scumpirea prețurilor la ulei, unt și zahăr.

Astfel, Consiliul Concurenței a anunțat că efectuează trei investigații privind aceste posibile înțelegeri.

Avem suspiciuni că unii producători au profitat de contextul economic actual, respectiv de creșterea inflației, și s-au înțeles să crească suplimentar prețurile de vânzare pentru unele produse, obținând, astfel, profituri mai mari, nemeritate. Dacă, în urma investigațiilor, vom constata acest gen de practici, le vom sancționa drastic”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, potrivit unui comunicat de presă.

Un raport al Institutului Național de Statistică a dezvăluit că aceste alimente au înregistrat cele mai mari scumpiri față de anul trecut.

În ianuarie 2023, prețul zahărului a crescut cu 63% în comparația cu ianuarie 2022, clasându-se pe primul loc în topul scumpirilor. Pe locul doi este untul, mai scump cu 47 %, iar pe locul trei este uleiul, care a ajuns să coste mai mult cu 34%.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Justiției a propus pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: