anchetaonline.ro

Scuza șoferilor prinși drogați la volan: „Nu știam că este contrar legislației rutiere”

de | 23.08.2022 17:41 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Verificările efectuate de către polițiștii rutieri din Argeș cu aparatul DrugTest s-au intensificat în ultima perioadă, mai ales pe parcursul sezonului estival.

Surprinzător este faptul că mulți dintre șoferii prinși sub influența drogurilor, în timp ce conduc, folosesc scuza potrivit căreia nu cunoșteau că acest lucru este contrar legislației rutiere.

Această categorie de abateri este una deosebită, prin aceea că un conducător auto care se urcă la volan după ce a consumat alcool sau astfel de substanțe nu poate invoca scuza de a nu fi cunoscut că acest lucru este contrar legislației rutiere, asemenea fapte fiind săvârșite cu vinovăție sub forma intenției directe”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Oamenii legii spun că vor desfășura, în continuare, verificări intense pentru depistarea acestor șoferi.

Un tânăr de 29 de ani conducea drogat în Budeasa

Cel mai recent caz a avut loc în localitatea Budeasa, acolo unde un bărbat de 29 de ani, din Pitești, a fost prins drogat, în timp ce conducea o mașină pe DJ 703K.

În urma testării, șoferul a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice, în vederea confirmării, prin analize de specialitate, a substanței cu efect psihoactiv.

Tânărul s-a ales cu dosar penal, iar permisul de conducere i-a fost reținut.

Foto Ph-online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Scandal în Pitești! A amenințat un bărbat și i-a distrus mașina

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: