Se circulă pe ambele benzi pe Transfăgărășan!! Drumul a fost curățat!

de | 07.07.2023 09:21 | Știri, Eveniment, Județean

  • Circulația pe Transfăgărășan a fost deschisă!

INFORMAȚII NOI, 7 IULIE: 

Circulația pe Transfăgărășan, a fost redeschisă dar se circulă pe o singură bandă din cauza lucrărilor.

Radu Perianu pe Transfăgărășan

Anunțul a fost făcut de Radu perianu, prefectul județului Argeș:

În această dimineață, am verificat situația în teren, în zona unde,ieri, aluviunile au blocat șoseaua și chiar puteau provoca o tragedie. Mai multe echipe de la Drumuri Naționale lucrează în continuare ca să curețe drumul.

Se circulă alternativ, pe un sens, la indicațiile agenților de poliție care acționează în zonă.”

Județul Argeș a ieșit de sub avertizarea meteo cod portocaliu.

Prefectul județului nostru mai precizează faptul că închiderea circulației pe timpul nopții și în condițiile de ieri era o măsură absolut necesară.

Nu aș fi vrut să avem oameni care, din neștiință sau poate chiar teribilism, să se aventureze în zonă. Căderea de pietre a fost pe o porțiune de drum care, în condiții normale, este deschisă tot timpului anului.

 

Le recomand tuturor să circule cu prudență și vom reveni cu informarea publică atunci când șoseaua va fi redată complet circulației”, a mai transmis Radu Perianu.

furtuna - Se circulă pe ambele benzi pe Transfăgărășan!! Drumul a fost curățat!

Potrivit prefectului, o informare de ultim moment, anunță că zona de Nord a județului Argeș va fi, din nou, vizată de o avertizare meteo începând cu ora 14:00. Este vorba despre un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil până mâine dimineață, la ora 6:00.

Revin cu recomandarea către turiști și către toți localnicii ce tranzitează Transfăgărășanul, să circule cu prudență!”

 

UPDATE, 7 iulie, ora 13:45:

Vești bune! La acest moment se circulă pe Transfăgărășan. Drumul a fost curățat și se poate circula pe ambele benzi.

Îi rog pe toți cei care urmează să ajungă în zonă în acest sfârșit de săptămână, să circule cu viteză redusă și atenție sporită!”, a transmis în urmă cu puțin timp prefectul județului Argeș. 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Prefectul Radu Perianu a anunțat faptul că din cauza condițiilor meteo, pe șoseaua Transfăgărășan au avut loc căderi masive de pietre și aluviuni.

WhatsApp Image 2023 07 06 at 16.14.36 - Se circulă pe ambele benzi pe Transfăgărășan!! Drumul a fost curățat!

Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers și un număr de aproximativ 50 de autoturisme au rămas blocate în zonă.

Reprezentanții Poliției Argeș și ai Poliției județului Sibiu au oprit alți șoferi să înainteze.”

Din primele informații aflăm că,nu sunt victime și nici pagube materiale.

Reprezentanții ISU Argeș, Drumuri Naționale și echipajul SMURD aflat la cota 2000, cu toții intervin în zonă

 

INFORMAȚII NOI 6 IULIE

Radu Perianu a anunțat de la fața locului, faptul că crculația va fi închisă pe Transfăgărășan, până mâine dimineață, la ora 09:00.

Am luat decizia de a opri traficul pentru că vreau să evităm orice pericol. În zona în care au fost aluviuni, plouă în continuare. Codul portocaliu de vreme rea este în vigoare până la ora 2:00, în această noapte.”

Mai mult de 100 de mașini au fost în total blocate pe Transfăgărășan, anunță prefectul.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale la fața locului unei persoane care circula cu motocicleta, aceasta fiind rănită ușor de o piatră.

Persoana rănită, o femeie de cetățenie poloneză, a primit îngrijiri de la echipajul SMURD și a ales să își continue drumul fără a merge la spital. A fost rănită ușor.”

Transfăgărășan furtuna

Atenție Nu se mai permite accesul atât dinspre județul Argeș cât și dinspre județul Sibiu. 

Fac un apel la informarea pe toate căile,inclusiv de către cabanieri, că circulația este închisă, pentru siguranța celor care s-ar putea aventura în zonă”, a mai adăugat Radu Perianu.

În urma avertizărilor de cod portocaliu din nordul județului Argeș, în cursul zilei s-au înregistrat cantități semnificative de precipitații, în zona montană care au condus la aluviuni consistente de pe vertisanții montani, conducând la blocarea DN7C. În zonă au fost surprinse foarte multe autoturisme și turiști care, au fost până la urmă deblocați și și-au putut continua concediul și plimbările în zona montană”, a declarat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență,  Alin Berevoescu 

 

 

Foto/ Video: Prefectura Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Transfăgărășan

Ultimele articole