(FOTO) Cum arată Muzeul Comunismului pentru Copii din Pitești

de | 23.08.2022 23:12 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Pitești

Pe 23 august, cu prilejul Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului, Memorialul Închisoarea Pitești a deschis Muzeul Comunismului pentru Copii, un muzeu unic în lume.

La deschiderea muzeului au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și regionale, ai instituțiilor de cultură și învățământ din Argeș, dar și tineri și copii vizitatori.

muzeu comunism 6 - (FOTO) Cum arată Muzeul Comunismului pentru Copii din Pitești

Foto Facebook

Aici, cei mai tineri dintre vizitatori vor afla despre ce a reprezentat comunismul în țara noastră, într-o formă interactivă și creativă, prin care să descopere ei înșiși realitățile regimului, participând, în același timp, la crearea muzeului.

muzeu comunism 3 - (FOTO) Cum arată Muzeul Comunismului pentru Copii din Pitești

Foto Facebook

Proiectul este co-finanțat de AFCN, la acest moment fiind deschise spre vizitare două dintre cele șase camere dedicate muzeului pentru copii.
Încă din aprilie 2022, echipa implicată în crearea acestui proiect a lucrat la realizarea sa: istorici și muzeografi au lucrat la cercetare și documentare, coordonând și ateliere-pilot la școlile partenere din Argeș, alături de copii, care au participat, astfel, cu ideile lor, la stabilirea planurilor și a temelor muzeului”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

muzeu comunism 5 - (FOTO) Cum arată Muzeul Comunismului pentru Copii din Pitești

Foto Facebook

Perioada dictaturii comuniste va fi dezvăluită parcurgând mai multe teme: introducere în comunism și propagandă, naționalizarea, colectivizarea, detenția/rezistența, viața cotidiană și zona de dezbatere.

muzeu comunism 1 - (FOTO) Cum arată Muzeul Comunismului pentru Copii din Pitești

Foto Facebook

Muzeul este într-o aripă a Memorialului Închisoarea Pitești, din Str. Negru Vodă, nr. 30 și este coordonat și găzduit de Memorialul Închisoarea Pitești, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Anunț important pentru elevii și studenții care primesc pensie de urmaș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești