anchetaonline.ro

Se majorează ajutorul de deces!

de | 21.12.2022 13:09 | Știri, După subiect, Economic, Național

Din 2023 se majorează ajutorul de deces cu aproape 700 de lei, potrivit legii prin care se stabilește bugetul asigurărilor sociale pentru 2023. Documentul a fost publicat la începutul săptămânii în Monitorul Oficial.

După cum se menționează în Legea 369/2022 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 valoarea ajutorului de deces este stabilită, pentru anul viitor, la: 6.789 de lei – în cazul asiguratului sau pensionarului; 3.395 de lei – în cazul unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului. În prezent ajutorul de deces este de 6.095 de lei. De altfel, ajutorul se acordă în cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, iar de el beneficiază o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul sau, în lipsa acestora, oricare persoană care face această dovadă. Totodată, ajutorul de deces se acordă în baza unei cereri și a certificatului de deces, fiind necesară dovada cheltuielilor efectuate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vestea momentului! 12 proiecte finanțate prin PNRR, în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: