anchetaonline.ro

Din noiembrie! Viață mai ușoară pentru șoferii din România

de | 31.10.2022 17:08 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Viață mai ușoară pentru șoferii din România! Începând cu data de 16 noiembrie, se va produce nouă schimbare benefică pentru conducătorii auto.

Va fi introdus un nou mod prin care se pot plăti rovinieta, dar și taxa de pod.. Astfel, acestea vor putea fi achitate și prin platforma ghișeul.ro. Deocamdată, ambele taxe pot fi plătite în benzinării, la punctele de taxare ori online sau prin SMS.

După ce vor achita taxele prin ghișeul.ro, conducătorii auto vor primi un mail cu documentele care dovedesc achitarea acestora.

Totodată, cetățenii vor putea solicita să fie notificați prin mail atunci când le expiră perioada de valabilitate a rovinietelor (în cazul emiterii celor cu valabilitate de cel puțin 30 de zile).

Serviciul de tarifare electronică ar trebui să pună la dispoziția acestora echipamente de bord personalizate și o asigurare a funcționalității acestuia, punerea la dispoziție a unor mijloace acceptate pentru efectuarea plății tarifului sau acceptarea unui alt mijloc de plată folosit de acesta, încasarea tarifului, virarea către entitatea care îl percepe, gestionarea relațiilor contractuale în ceea ce privește utilizatorul, securitatea și confidențialitatea în ceea ce privește funcționarea sistemului de tarifare rutieră și nu în ultimul rând protecția datelor cu caracter personal”, a transmis Lucian Calmuș.

Prin introducerea acestei măsuri se urmărește reducerea numărului de amenzi acordate șoferilor pentru neachitarea acestor taxe.

Amintim că șoferii autoturismelor care nu plătesc rovinieta, se pot alege cu amenzi de până la 550 lei. De asemenea, amenda pentru neachitarea taxei de pod poate ajunge la 260 de lei.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Castelul Bran a fost închiriat de Elon Musk pentru o peterecere de Halloween

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: