Se reiau lucrările de construire a Casei de Cultură Bogaţi

de | 08.08.2023 15:30 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Rural

Construcţia Casei de Cultură Bogaţi reprezintă un proiect de suflet al administraţiei locale, acest obiectiv fiind inclus în lista celor finanţate prin Compania Naţională de Investiţii. Lucrările demarate în iulie 2020, în plină pandemie, au fost însă brusc întrerupte în septembrie 2021, din motive independente de autorităţile locale, investiţia nemaiprimind finanţarea.

O asociere de 4 firme argeşene va continua lucrările de unde au fost stopate

Edilul comunei, Ion Gîrleanu, a înteţit demersurile pentru a obţine banii necesari reluării proiectului, iar în primăvară Compania Naţională de Investiţii a lansat o nouă licitaţie având ca scop „Finalizarea lucrărilor de execuție – construire Centru Cultural Varianta V1, sat Bogați, punctul Vatra Satului, comuna Bogați, județul Argeș”. În urmă cu două săptămâni, procedura de atribuire a fost finalizată, semnându-se contractul cu noua echipă de constructori care va ridica instituţia de cultură din Bogaţi.

Asocierea formată din firmele argeşene Consinstal Pro 2000, Omniconstruct Division Gic şi Romcost Safe VSK SRL va continua lucrările întrerupte în urmă cu aproape doi ani, valoarea noului contract fiind de 8.249.268,46 lei (fără TVA). Consorţiul câştigător va trebui să reia lucrările de acolo de unde au fost lăsate, respectiv cu fundaţiile clădirii realizate parţial, fără placă de sol şi fără pereţi, experţii concluzionând că proiectul tehnic privind structura de rezistenţă a fost respectat şi corect executat. Potrivit graficului de execuţie a lucrărilor, proiectul trebuie finalizat în maximum 14 luni de la semnarea contractului.

casa de cultura bogati lucrari sistate - Se reiau lucrările de construire a Casei de Cultură Bogaţi

Primarul Ion Gîrleanu anunţă noi investiţii

Investiţiile continuă în comuna Bogaţi, iar primarul Ion Gîrleanu deja are în plan şi alte proiecte pentru comunitatea pe care o conduce:

„Dragi consăteni, vă informez că în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață în localitatea noastră, m-am gândit să realizăm 2 investiții foarte importante în acest sens:

▼ Construirea unor clădiri cu destinația de locuințe sociale pe locul fostului dispensar în sat Bogați, cătun Valea Zimbrului;

▼ Realizarea unui parc de agrement în satul Glâmbocelu care va cuprinde teren de sport, loc de joacă pentru copii, spații destinate recreerii cetățenilor.” – şi-a informat primarul Ion Gîrleanu concetăţenii, propunerile sale fiind analizate şi susţinute de către Consiliul Local Bogaţi.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

BOGAȚI. Vești noi anunțate de primarul Ion Gîrleanu

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogați | Compania Naţională de Investiţii | Ion Gîrleanu

Ultimele articole