Seară de jazz, la Filarmonica Pitești

de | 25.07.2023 11:00 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Concert jazz la Pitești!

Vineri, 28 iulie, de la ora 19.00, Filarmonica Pitești organizează la Centrul Multifuncțional, concertul cameral susținut de Aleka Potîngă și Chris Guilfoyle, invitat special Mike Alex.

«Aleka Potîngă și Chris Guilfoyle s-au cunoscut pe scena de jazz din Dublin (Irlanda). Amândoi au fost descriși drept „staruri în ascensiune” ale scenei de jazz irlandeze de The Irish Times.

Aceștia au lucrat cu unele dintre cele mai mari nume din jazzul irlandez, inclusiv Ronan Guilfoyle, Michael Buckley și Tommy Halferty, precum și cu vedete internaționale: Tal Cohen, Eric Ineke, David Liebman și Jim Black. Aleka și Chris își adună cunoștințele diverse pentru a crea o perspectivă nouă și incitantă asupra duoului tradițional de chitară și voce.

Cu experiența lui Chris în muzică electronică și mathrock și experiența Alekăi în muzică clasică, având numitor comun jazzul contemporan, cei doi reușesc să creeze un sound original».

La concert li se alătură, ca invitat special, Mike Alex, unul dintre cei mai activi basiști de pe scena românească.

Programul cuprinde piese cunoscute de jazz, bossa nova și aranjamente moderne ale unor piese tradiționale românești ce urmează să fie lansate pe viitorul EP al Alekăi Romania: „Songs of Love and Longing”.

Atenție! Intrarea este liberă!  

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești