Ce semnificație are culoarea capacelor de la sticlele de lapte?

de | 13.11.2023 19:05 | Național, Lifestyle

S-a aflat! Culoarea capacelor de la sticlele de lapte are o semnificație aparte. Mai precis, potrivit celor de la stiripesurse.ro, culorile capacelor de la sticle de lapte au o semnificație privind procentul de grăsime al produsului. De altfel, procentul de grăsime al produsului lactat este trecut, în general, și pe recipient.

Capacul alb, verde, roșu și albastru deschis

Astfel, albul la capacul sticlei de lapte este, de obicei, folosit la recipientele ce prezintă în interior lapte neomogenizat – adică formează un dop de smântână deasupra, potrivit sursei citate. Laptele neomogenizat prezintă, de obicei, o grăsime de minimum 3,5%.

Culoarea roșie este folosită la capacele laptelui integral, bogat în grăsimi (un conținut de cel puțin 3% grăsimi), iar laptele bătut este depozitat în recipiente cu capac de culoare verde.

În ceea ce privește recipientele cu capacul albastru deschis e bine de precizat că în acestea se pune laptele degresat. De altfel, acesta poate să conțină un procent de 1-2% grăsime, spun specialiștii în industria alimentară, scrie spynews.ro, potrivit celor de la stiripesurse.ro.

Foto descriptiv. Sursă foto: replicaonline.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ai stofă de spion? SIE şcolarizează viitori ofiţeri şi subofiţeri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: lapte

Ultimele articole