Urmărire în trafic pe DN 73! Tânăr de 17 ani din Mihăești, prins fără permis la volan

de | 13.11.2023 18:59 | Județean, Eveniment

Un adolescent, în vârstă de 17 ani, din Mihăești, a fost prins conducând fără permis de conducere. Mai mult decât atât, tânărul a ieșit pozitiv la DrugTest. S-a ales cu dosar penal.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în noaptea de 12 spre 13 noiembrie, în jurul orei 23:00, pe DN 73, pe raza localității Mihăești, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, moment în care conducătorul acestuia nu s-a conformat și a accelerat.

Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, somându-l să oprească.

Potrivit IPJ Argeș, în urma somațiilor efectuate de polițiști, conducătorul auto a oprit în zona islazului comunal din comuna Schitu Golești.

În urma verificărilor, agenții au constatat că șoferul autoturismului este un tânăr de 17 ani, din Mihăești, care nu deține permis de conducere.

Adolescentul se afla în mașină alături de alți  patru tineri (două fete și doi băieți), cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani.

Băiatul de 17 ani a fost testat cu aparatul DrugTest, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.”, transmite IPJ Argeș

Potrivit sursei citate, autoturismul i-ar fi fost încredințat adolescentului de 17 ani chiar de unul dintre pasageri, deși știa că nu are permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis de conducere și sub influența unor substanțe psihoactive, precum și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se cunoaște că nu deține permis de conducere.

Foto descriptiv Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu două mașini la Moșoaia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DN 73 | Mihăeşti