Senatorul Dănuț Bica anunţă: Programul „Masă caldă” continuă și în acest an în 4 şcoli din Argeş

de | 11.10.2023 08:45 | Județean, Din ediția tipărită, Politic

În județul Argeș, pe parcursul anului școlar anterior, au beneficiat de masă caldă circa 2.000 de elevi din patru școli, respectiv, din comunele Albeștii de Argeș, Hârtiești, Micești și Țițești.

La nivel național au fost 180.000 de elevi și preșcolari din 450 de unități de învățământ, iar anul acesta se va continua programul-pilot, după cum a anunțat și senatorul liberal Dănuț Bica.

Dan Bica

Potrivit noii legi a învățământului preuniversitar, din anul următor programul-pilot va fi înlocuit cu programul «Masă sănătoasă», care va avea peste un milion de beneficiari.”, a mai adăugat parlamentarul argeșean, Dan Bica.

Încă de pe 20 septembrie, acesta a adresat o întrebare ministrului Educației, Ligia Deca, în care cerea detalii despre stadiul implementării programului-pilot în școlile din județul nostru, dar solicita și indexarea valorii zilnice a pachetului alimentar oferit.

masa calda scoli Bica

Conform actelor normative, și în acest an valoarea alocată pentru o masă oferită elevilor din unitățile selectate este de 15 lei.

Normele de aplicare a hotărârii de guvern care reglementează continuarea acordării unei mese de prânz elevilor și preșcolarilor din anumite școli au fost aprobate la finele săptămânii trecute, la o lună de la începerea școlii, și va mai dura până când copiii vor primi efectiv pachețelul zilnic, deoarece urmează procedurile de licitație pentru desemnarea firmelor de catering.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vezi cu cât a crescut cuantumul burselor. Mai mulți bani pentru studenți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica