Vezi cu cât a crescut cuantumul burselor. Mai mulți bani pentru studenți!

de | 10.10.2023 16:20 | Economic, Național

Ministerul Educației vine cu vești bune pentru studenți. Cuantumul burselor a crescut substanțial. De exemplu, cuantumul minim al bursei sociale crește de la 580 lei la 900 lei.

Astăzi, Ministerul Educației a anunțat că a fost semnat Ordinul privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenții înmatriculați la programe de studii universitare, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat, în anul universitar 2023-2024.

Ministerul precizează în informarea publicată că în ceea ce privește cuantumul burselor de performanță, bursa de performanță sportivă, bursa pentru învățământ dual și bursa specială, acesta va fi stabilite prin hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație.

Sursă foto: Facebook Ministerul Educației.

Astfel, potrivit informării publicate:

  • Cuantumul minim al bursei sociale crește de la 580 lei la 900 lei;
  • Cuantumul bursei de doctorat crește de la 1.750 lei la 3.200 lei;
  • Acordarea unei burse de studiu pentru licență didactică cu dublă specializare, respectiv pentru master didactic, în valoare de 3.158 lei;
  • Acordarea de burse de excelență olimpică I/ internațională studenților din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat înmatriculați în anul I, licență, care au obținut premiile I, II sau III la olimpiadele școlare internaționale: 3.300 lei pentru premiul I;  2.475 lei pentru premiul II; 1.650 lei pentru premiul III.

Foto descriptiv. Sursă foto:  Facebook MIPE și Facebook Ministerul Educației.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Asigurarea RCA, obligatorie și pentru anumite trotinete și biciclete electrice

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole