Sentinţă revoltătoare în Argeş: şi-a agresat sexual fiica vitregă de 6 anişori şi a primit doar 4 ani şi 4 luni închisoare

de | 30.03.2023 20:00 | Știri, Din ediția tipărită, Eveniment, Topoloveni

Magistraţii Judecătoriei Topoloveni se dovedesc extrem de indulgenţi cu prădătorii sexuali. 4 ani şi 4 luni închisoare – atât au considerat magistraţii Judecătoriei Topoloveni că este suficient pentru ca un bărbat de 54 de ani din Leordeni să plătească păcatul de a-şi fi agresat sexual, în mod repetat, vreme de luni de zile, fiica vitregă de doar 6 anişori, dar şi nepoata de 13 ani. În condiţiile în care pentru faptele sale ar fi putut primi lejer peste 10 ani de puşcărie.

Prins când încerca să-şi violeze nepoata de 13 ani

Comportamentul de degenerat al lui Constantin Şerban, din Leordeni, a ieşit la iveală în primăvara anului trecut, când acesta a încercat să îşi violeze nepoata de 13 ani. Reuşind să scape din mâinile agresorului, fata a cerut ajutorul bunicii sale, care l-a gonit pe agresor, acesta spărgându-şi capul în tentativa de a fugi. Ulterior, a fost dat pe mâna poliţiei, moment în care s-a descoperit că acesta încercase de mai multe ori să îşi violeze nepoata.

Arestat preventiv şi trimis după gratii la Penitenciarul Mioveni, Constantin Şerban a recunoscut că, încă din decembrie 2021, când a avut prima tentativă de viol, până în noaptea de 10 spre 11 mai 2022, bărbatul a încercat de mai multe ori să întreţină relaţii sexuale cu nepoata sa, a pipăit-o în zonele intime, profitând de imposibilitatea acesteia de a-și exprima voința din cauza vârstei fragede, dar și prin constrângere fizică și psihică. Culmea este că soţia sa îl prinsese o dată în tentativa de a-şi viola nepoata, dar a tăcut mâlc şi nu a anunţat oamenii legii, aşa cum era normal.

8.000 de euro – preţul traumei de a fi violată de cel pe care îl considera tată

Ancheta a scos la iveală însă şi alte fapte abominabile ale individului: acesta încercase să îşi satisfacă poftele nu numai cu nepoata, ci şi cu fiica sa vitregă de doar şase anişori. Şi nu doar o dată, ci de mai multe ori.

Acuzat de agresiune sexuală asupra unor rude cu vârste sub 15 ani, dintre care cea mică aflată în ocrotirea sa, ca tată vitreg, doar pentru această faptă ar fi putut primi 10 ani de închisoare plus încă 3 ani „bonus” pentru faptul că infracţiunea a fost în formă continuată. Apoi, Constantin Şerban a fost acuzat şi de corupere sexuală a minorilor în formă continuată, faptă pedepsită cu până la 7 ani închisoare plus sporul pentru caracterul continuu al infracţiunii.

Cu toate acestea, bărbatul care şi-a agresat sexual fiica şi nepoata s-a ales doar cu 4 ani de închisoare pentru agresiunea sexuală continuată şi doar câte 6 luni pentru corupere de minori, prin contopire rezultând o pedeapsă de 4 ani şi 4 luni, din care, cu bună purtare, poate efectua în jur de trei ani! În tot acest timp, copilele rămân cu traume pe viaţă.

În prezent, fetiţele se află în grija unui asistent maternal, DGASPC solicitând pentru cele două victime şi daune morale. Şi de această dată, judecătorii au pus un preţ mult prea mic pe suferinţa fetiţelor – 8.000 de euro pentru fiică, respectiv 2.000 de euro pentru nepoată. Sentinţa nu este definitivă, ea urmând să fie atacată cu apel.

Pedepsele mici pentru prădătorii sexuali – la modă în instanţele din Argeş

Un  raport al Inspecţiei Judiciare dat publicităţii recent relevă faptul că nu de puţine ori agresorii sexuali scapă cu pedepse minore, pentru simplul motiv că îşi recunosc faptele şi, chipurile, victimele îşi exprimă acordul. La unele instanţe este chiar o modă să se încheie acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, prin care agresorii adulţi recunosc că au întreţinut relaţii sexuale cu minori, scăpând astfel cu pedepse mai blânde. La Judecătoria Câmpulung, bunăoară, în cazul unei victime de doar 11 ani, inculpatul a primit doar un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în vreme ce într-un alt dosar s-a dispus o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru act sexual cu un copil de 12 ani!

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sentinţe revoltătoare în Argeş! 1 an şi jumătate închisoare pentru sex cu un copil de 11 ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DGASPC Argeş | Judecătoria Topoloveni

Ultimele articole