Service-urile auto din Argeș controlate de ITM! Ce nereguli au fost găsite

de | 30.04.2024 15:14 | Județean, Economic

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Argeș au verificat modul în care se respectă prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și dispozițiile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, în cadrul service-urile auto de pe raza județului nostru.

Acțiunea a avut loc în cadrul Campaniei Naționale de control în domeniul relațiilor de muncă, dar și în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul întreținerea și repararea autovehiculelor.

Astfel, în perioada 23-26 aprilie 2024, inspectorii ITM Argeș au efectuat 76 de controale, iar în urma celor constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.000 lei.

Principalele deficiențe constatate de inspectorii argeșeni au fost următoarele: „primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neasigurare control medical la angajare și periodic, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, nepurtare echipament individual de protecție, neautorizare activități desfășurate, neasigurare verificare tehnică periodică a echipamentelor de muncă.”

În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii ITM au efectuat 38 controale, în urma cărora au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.000 lei. Totodată, în timpul controalelor, a fost identificată și o persoană care muncea la negru.

În ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă, ITM Argeș a efectuat 38 controale. În urma acestora au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 44.000 lei.

De asemenea, a fost dispusă și o sancţiune contravenţională complementară, constând în sistarea activității, urmare a utilizării în activitatea desfășurată a unui echipament de muncă ce poate pune în pericol sănătatea și securitatea lucrătorilor.”, transmite ITM Argeș

Foto credit: AutoBild.ro | Limarom

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Două transporturi agabaritice tranzitează A1 și DN7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM Arges

Ultimele articole