Simona Bucura-Oprescu: ”Îmi doresc ca, printr-un efort comun, să facem cât mai atractivă piața forței de muncă”

de | 11.08.2023 19:36 | Știri, Administrație, Național, Politic

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, precizează că problemele cele mai importante ale mediului de afaceri sunt legate de deficitul de forță de muncă bine calificată.  Această concluzie vine după discuția pe care ministrul a avut-o cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România.

”M-am întâlnit astăzi cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România (#AmCham), organism care reunește 540 de membri, companii care numără peste 250.000 de angajați.

Dacă în urmă cu câțiva ani problemele cele mai importante ale mediului de afaceri erau legate de fiscalitate, de această dată deficitul de forță de muncă bine calificată este realitatea momentului. Suntem conștienți că lipsa forţei de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, penuria de angajați calificați limitând producţia şi furnizarea de servicii în mai multe sectoare ale economiei”, a precizat Simona Bucura-Oprescu pe pagina de Facebook.

”Vizăm realizarea de proiecte”

În acest context, ministrul Muncii explică că: ”Tocmai de aceea politicile de formare și de ocupare ale Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) trebuie să joace un rol activ de diminuare a acestui fenomen pentru a răspunde în acest fel transformărilor și provocărilor de pe piața muncii.

Vizăm realizarea de proiecte și programe care să fie cât mai adecvate nevoilor angajatorilor și suntem deschiși la dialog pentru a găsi împreună cele mai bune soluții”.

”Să instituționalizăm acest tip de dialog”

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

”Doresc să instituționalizăm acest tip de dialog care să ducă la măsuri prin care angajații să devină cât mai competitivi, iar companiile să devină cât mai puternice și să aducă plus valoare.

Îmi doresc ca, printr-un efort comun, să facem cât mai atractivă piața forței de muncă din România atât pentru cei care se află în țară, cât și pentru cei din afara granițelor, să stimulăm investițiile și să contribuim, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a economiei românești.

Le mulțumesc participanților la întâlnirea de astăzi: Cristian Sporiș – Președinte AmCham România, Alex Milcev – Chair AmCham Labor Committee, Anca Grigorescu – Chair AmCham Labor Committee, Letiția Pupăzeanu – Director Executiv AmCham România, Oana Dobrițescu – Advocacy Specialist AmCham România, Cristian Vasilcoiu – Secretar de Stat MMSS, Francisc Gal – Subsecretar de Stat MMSS, Cristian Bitea – Secretar General MMSS, Florin Cotoșman – președinte ANOFM, Larisa Papp – Director în cadrul Inspecției Muncii, și Eduard Corjescu – Director General Direcția Juridică MMSS”, a concluzionat Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Bucura-Oprescu: ”Prețurile la alimentele de bază chiar au scăzut ca urmare a măsurilor adoptate de Guvernul României!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu