Simona Bucura Oprescu- prezentă la Simpozionul Slove Muscelene

de | 15.07.2022 20:30 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, a participat, joi, la deschiderea celei de-a 14-a ediții a Simpozionului Slove Muscelene, care a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din București.

Aceasta a fost prezentă în calitate de președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. Simona Bucura Oprescu mărturisește că a fost și un moment de suflet și de rădăcină, deputatul fiind din zona Muscel.

simona bucura oprescu - Simona Bucura Oprescu- prezentă la Simpozionul Slove Muscelene

Foto Facebook

În acest an, tema Simpozionului a fost “Transformarea digitală a instituțiilor din cultură și educație”, iar Simona Bucura Oprescu a avut prilejul să aducă în atenție eforturile Parlamentului în ceea ce privește digitalizarea.

Doi pași importanți au fost deja făcuți, unul la finalul anului trecut, prin adoptarea legii “subțierii dosarului cu șină”, al cărei inițiator sunt și eu. Un al doilea pas a fost legea interoperabilității care conexează toate bazele de date ale instituțiilor publice din România, proaspăt adoptată la sfârșitul sesiunii parlamentare care tocmai s-a încheiat.
Îmi doresc digitalizarea României, dar ca facilitator, nu ca substitut. Asta pentru că îmi place și îmi doresc să citesc încă slove muscelene, să simt plăcerea de a atinge o carte, să simt mirosul de tipar și de cerneală.
Îmi doresc ca tranziția spre digital să nu ne facă vreo clipă să uităm că înaintașii noștri au scris de când se știu slove pe hârtie, slove pe care și-au trecut nașterea, viața, dorurile și dragostea, simboluri prezente și pe frumosele noastre straie populare, pe ia românească”, a transmis deputatul argeșean.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Simona Bucura Oprescu: „Visul meu este să avem o viață mai bună în comunitate”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD | Simona Bucura-Oprescu