Simpozion cu tema „Ziua Limbii Române” organizat de Centrul Cultural Pitești

de | 31.08.2023 12:55 | Pitești, Cultură

În fiecare an la 31 august este celebrată ziua Limbii Române, sărbătoare instituită prin lege în anul 2013.

images 1 - Simpozion cu tema „Ziua Limbii Române” organizat de Centrul Cultural Pitești

Propunerea legislativă a fost inițiată în anul 2011, la propunerea senatorului PNL Viorel Badea, fiind semnată de 166 de parlamentari aparținând tuturor partidelor parlamentare din România, potrivit Wikipedia.

Inițiatorul propunerii legislative explica la acel moment faptul că importanța limbii române nu trebuie marginalizată de tendințele actuale către globalizare, deoarece limba română reprezintă fundamentul identității naționale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăți puternice și unite”.

Centrul Cultural Pitesti evenimente

În acest context astăzi, 31 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții va avea loc simpozionul cu tema „Ziua Limbii Române”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu.

Manifestarea va cuprinde prelegeri și intervenții tematice susținute de scriitori și jurnaliști argeșeni, precum și un recital muzical oferit de membri ai Grupului Folk „P620” (coordonator Andrei Bulf), din cadrul Centrului Cultural Pitești.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cauți o ecografie de șold pentru bebelușul tău nou născut? Specialiștii Clinicii Forte Vita te pot ajuta!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole