Simulare Evaluare Națională 2024. Au fost publicate subiectele și baremele la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

de | 05.02.2024 15:38 | Național, Administrație

Ministerul Educației a anunțat în urmă cu puțin timp că au fost publicate subiectele și baremele pentru proba la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale 2024. Mâine urmează a doua probă scrisă.

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi proba scrisă la Limba și literatura română de la Simulare Evaluarea Națională 2024. Proba a început la ora 09:00, iar accesul elevilor în sală a fost permis până la ora 08:30. De asemenea, elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. Elevii de clasa a VIII-a au avut la simulare Evaluare Naţională 2024 la Limba Română două texte suport şi anume un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu, iar al doilea este din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017. La cel de-al doilea subiect de la simulare Evaluare Naţională 2024, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezumat, în minimum 150 de cuvinte, primul text suport.

Găsiți aici și aici subiectele, iar baremele de corectare aici și aici.

Vă reamintim că lucrările elevilor vor fi evaluate digitalizat. Calendarul simulărilor Evaluării Naționale 2024 continuă marți, 6 februarie 2024 – Matematică, proba scrisă; 7 februarie 2024 – Limba și literatura maternă, proba scrisă; 23 februarie 2024, comunicarea rezultatelor.

S-a blocat platforma destinată evaluării digitalizate?

Potrivit Ministerului Educației, care citează informațiile furnizate de inspectoratele școlare județene, rata de prezență (ora de referință a datelor: 14:00) a fost de 93,4%: peste 164.600 de elevi prezenți din numărul celor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent (176.266 de elevi). Au fost eliminați 6 elevi ca urmare a unor tentative de fraudă. ”Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat în parametri optimi pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepția unui scurt interval de timp (aproximativ 20 de minute), însă fără a se înregistra blocaje. Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare, aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, aici. Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog. Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale”, arată Ministerul Educației în comunicatul transmis. Alte informații utile privind simularea examenelor sunt publicate în ghidul disponibil aici.

Foto descriptiv. Sursa foto: Ziarul National

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Evaluarea Națională 2024. Sunt peste 3.700 de centre de examen

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei | Ministerului Educației

Ultimele articole