AZI. Site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri

de | 08.05.2023 12:20 | Știri, Cultură, Eveniment, Național

În această dimineață site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri.

Persoanele care au încarcat să acceseze site-ul au primit un mesaj prin care elevii erau îndemnați să nu mai frecventeze cursurile deoarece acestea reprezintă o pierdere de timp.

 Ce te învață școala poți învăța gratis, din alte surse, în doar 10 luni.”

image 2023 05 8 26252462 0 site ministerul educatiei spart 1000x600 1 - AZI. Site-ul Ministerului Educației a fost spart de hackeri

Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic și lucrează și la această oră la repunerea site-ului în funcțiune.

Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023.

Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale.

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri”, se precizează într-o informare a Ministerului Educaţiei

Foto: edu.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole