Discursul Alinei Gorghiu cu ocazia alegerilor de la organizatia natională a Seniorilor Liberali.

de | 08.05.2023 12:35 | Știri, Județean, Național, Politic

Presedintele Senatului, doamna Alina Gorghiu a sustinut un discurs cu ocazia alegerilor care au loc astăzi, 8 mai, la organizatia natională a Seniorilor Liberali în care a subliniat faptul că Partidul Național Liberal a purtat de multe ori răspunderea guvernării atât în ultimii ani, cât și în prezent și a mai precizat că acesta a fost și va fi întotdeauna cel mai loial partener al mediului de afaceri, al sectorului privat, și al investițiilor în economie,

PNL Alina Gorghiu

Mai jos este prezentat discursul integral al președintei Alina Gorghiu:

Stimați colegi, seniori ai Partidului Național Liberal,

Vă mulțumesc și vă respect enorm pentru tot ce faceți ca membri ai celui mai vechi partid din Europa … care are în spate 148 de ani de reforme care au modernizat România!

Dumneavoastră și cei de-o vârstă cu dumneavoastră și-au făcut din plin datoria!

Pe mine, mulți știti acest lucru seniorul Mircea Ionescu Quintus m-a modelat politic. M-a învățat atât de multe lucruri despre toleranță în politică despre ce înseamnă liberalismul despre încurajarea femeilor să stea la masa deciziei. Și despre cât de important este pentru un partid să fie mereu atent să crească generația de mâine.

 

PNL a purtat de multe ori răspunderea guvernării și în ultimii ani, și în prezent. Am avut realizări în acești ani, am livrat rezultate. Am obținut sprijinul românilor în alegeri și am păstrat guvernarea.

 

Guvernul liberal a fost și va fi întotdeauna cel mai loial partener al mediului de afaceri, al sectorului privat, al investițiilor în economie, al statului de drept guvernarea liberală va sprijini întotdeauna libera iniţiativă și profesiile liberale, va susține cota unică de impozitare… cu liberalii, cota unică a dat rezultate investițiile străine au crescut la un nivel record, absorbția de fonduri europene este bună!

Acesta este brandul PNL!

 

Dar ne-a fost rușine să ne lăudăm ostentativ în public cu ceva ce am considerat obligatoriu de făcut sprijinul asigurat pentru categoriile care au nevoie de suportul constant al unei guvernări: pensionarii.

Alții nu au fost inhibați să se laude cu ce a făcut PNL!

Dar PNL – niciun alt partid – PNL a fost partidul care a crescut pensiile în trei rânduri în ultimii patru ani … la 1 septembrie 2020 punctul de pensie a crescut cu 14%, la 1 ianuarie 2022, a fost majorat cu 10% și, a treia oară, anul acesta, cu 12,5%.

Au fost trei guverne de liberali care au mărit în România de trei ori la rând pensiile! O provocare, o asumare și o dovadă de respect!

Dar mai avem un mare obiectiv pe care trebuie să îl îndeplinim rapid – toți, din toate partidele! O spun răspicat: să nu mai fie în România pensii greșit calculate!!!

Repet: să nu mai fie în România pensii greșit calculate fără să își asume nimeni răspunderea!

Sunt unii funcționari prin casele de pensii județene m-ați sesizat mulți care se pare că uneori mai uită că, în spatele fiecărei pensii, este un om cu o carieră în spate, cu zeci de ani de vechime în muncă, care are emoții pentru ziua de mâine, care are nevoie de medicamente, care pune bani deoparte de acum, din luna mai, pentru cadourile de Crăciun ale nepoților care vor veni pe la el din Spania.

 

De aceea nu vreau să mai auzim că oamenii în vârstă sunt puși pe drumuri de la o autoritate a statului la alta. Am exemplul concludent la Casa Județeană de Pensii Argeș. Dosare pierdute în instanță de ordinul miilor, o casă județeană care calculează pensiile greșit pe bandă rulantă de ani de zile care pune oamenii pe drumuri în instanțele de judecată unde câștigă procesele toți pensionarii! Poate ministrul muncii va avea timp să se uite la cazul de la Argeș, este județul acela cu mii de pensii calculate așa cum trebuie numai de instanțele de judecată!

 

Stimați seniori,

Modernitatea liberalismului stă în faptul că şi-a asumat mereu responsabilităţi sociale în vremuri de criză, că suntem atenți în egală măsură la tineri, dar și la vârsta treia.

La toate categoriile sociale!

De aceea, într-un viitor guvern, cel din 2024, PNL nu trebuie să se ferească să asume ministere sociale, muncă, cel al familiei. Pentru că aceste ministere înseamnă mai mult decât vouchere sociale! Ele înseamnă asumarea de politici publice care răspund exact nevoilor oamenilor!

 

Dragi colegi seniori liberali,

Rolul dumneavoastră în PNL, în perioada care vine în 2024, va fi foarte important. Pe stradă, cei care se fac ascultați cel mai ușor, cei care sunt cei mai credibili în fine, agenții electorali cei mai buni pentru PNL sunt colegii noștri de la organizația de seniori!

Așa că, fie că sunteți în stradă, fie în online, dvs. rămâneți o resursă politică de marcă pentru PNL.

 

Și vă provoc! Provoc seniorii să fie exemple pe Instagram, pe TikTok pentru nepoții lor, pentru toți tinerii care acum cred că personajele de carton care au umplut rețelele sociale le oferă modele, nu doar iluzii!

Urez succes organizației!

Vă mulțumesc, vă urez succes și multă sănătate!”, a transmis Alina Gorghiu.

PNL Alina Gorghiu

Foto: PNL Argeș

 


Citiți, de asemernea, pe anchetaonline.ro:

Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș: Festivalul Filmului European va poposi în orașul regal

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole