anchetaonline.ro

Spitalul Judeţean angajează 14 medici ! Salarii între 2.000 și 4.000 de euro!

de | 18.05.2023 09:00 | Știri

Numărul insuficient de medici reprezintă unul dintre principalele motive pentru care de multe ori pacienţii aşteaptă săptămâni sau chiar luni pentru o consultaţie sau o intervenţie şi ore în şir pe holurile spitalelor ca să intre în cabinetul unui medic. De asemenea, nu de puţine ori unităţile medicale au ajuns în situaţia de a nu putea oferi unele categorii de servicii din cauza faptului că nu au medici pe anumite specializări.

Spitalul Judeţean se află într-o permanentă criză de medici, în ciuda salariilor atractive şi deşi periodic sunt scoase la concurs posturi. Cel mai recent concurs organizat de SJU Piteşti scoate din nou în evidenţă nevoia de medici a celui mai mare spital din regiune, nu mai puţin de 14 posturi fiind disponibile, pentru diferite specializări. Cea mai acută criză de personal pare să fie pe specializarea ATI (Anestezie terapie intensivă), unde sunt disponibile 4 posturi de medici specialişti. Se caută, de asemenea, atât medic primar, cât și medic specialist pentru secţia de Neurologie, dar şi medici specialişti pentru Radiologie și imagistică medicală, Anatomie patologică, ORL, Oftalmologie, Anestezie și terapie intensivă, Boli infecțioase, Gastroenterologie, Stomatologie.

Salariile doctorilor sunt printre cele mai mari lefuri de bugetari din România. Astfel, un medic specialist are un salariu de bază între 11.176 lei şi 12.330 lei, în vreme ce un medic primar câştigă un salariu de bază între 14.816 şi 16.345 lei. La aceste venituri se adaugă însă şi banii din gărzi, sporuri şi alte beneficii, aşa încât salariul unui medic primar, cu 5-6 gărzi lunar, poate ajunge şi la echivalentul a aproximativ 4.000 de euro net.

Se caută medici-şefi pentru mai multe secţii

Pentru lefuri şi mai mari, care vin însă şi cu responsabilităţi suplimentare, medicii deja angajaţi pot candida pentru posturile de şefi de secţii. În prezent, sunt scoase la concurs posturile de medic-şef pentru secţiile Urologie, Anestezie și terapie intensivă, Oncologie, Boli infecțioase, pentru Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, pentru Centrul de Hemodializă, Laboratorul de Analize Medicale, dar şi postul de farmacist-şef al spitalului. Înscrierile se mai pot face până marţi, 16 mai. (N.C.)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Clinica Dr. Georgescu Pitești caută colaborator MEDIC OFTALMOLOG

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: