SJU Pitești: „Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de intervenţii chirurgicale cu tehnica modernă”

de | 18.04.2024 09:35 | Pitești, Administrație, Importante

Vești noi transmise de reprezentanții SJU Pitești. Aceștia au anunțat faptul că Sala de Urologie a Blocului Operator a spitalului a fost dotată cu o linie urologică endoscopică de ultimă generaţie. În acest fel toți pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum înainte de intervenţii chirurgicale cu tehnica modernă.

SJU Pitești

Foto: Facebook

„Având ca prioritate îmbunătăţirea continuă a calităţii actului medical şi urmărind creşterea satisfacţiei şi a încrederii pacienţilor în serviciile medicale furnizate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti (SJU Piteşti) informează opinia publică asupra acţiunilor concrete privind dotarea instituţiei noastre cu echipamente medicale performante achiziţionate prin PNRR, componenta 12 – Sănătate – investiţia specifică 12.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale.
Sala de Urologie a Blocului Operator a spitalului nostru a fost dotată de curând cu o linie de endoscopie urologică, joasă şi înaltă care permite efectuarea în condiţii de maximă siguranţă şi confort a intervenţiilor chirurgicale la nivelul aparatului urinar (uretra, prostata, vezică urinară, ureter, rinichi) fără a fi necesară operaţia clasică care presupune incizie.
Această achiziţie, finanţată din fonduri europene, aduce plus valoare la nivelul siguranţei pacientului, crescând indubitabil calitatea şi performanţa actului medical.
Linia de endoscopie urologică a îmbunătăţit considerabil vizibilitatea pe care o are medicul în timpul intervenţiilor, prin monitorul cu diagonală mult mai mare, ultra HD, 4k.
Sursa de lumină este dotată cu bec led cu durata de viaţă şi luminozitate net superioare generaţiei anterioare.
Electrocauterul achiziţionat permite efectuarea electrorezecţiei şi electrocoagulării cu performanţă mult îmbunătăţită.
Ureteroscoapele semirigide şi flexibile vor putea trata calculii atât la nivelul ureterului, cât şi la nivelul cavităţilor intrarenale”, se arată în informarea transmisă de reprezentanții SJU Pitești.
la SJU Pitești
Aceștia mai subliniază faptul că noua aparatură din dotarea Sălii de Urologie a Blocului Operator se ridică acum la nivelul celor folosite în Centrele Universitare din Uniunea Europeană şi va fi utilizată în beneficiul pacienţilor de către specialiştii urologi, în Sala de Urologie a Blocului Operator, pentru intervenţii chirurgicale endourologice.
Aparatura de înaltă performanţă, destinată efectuării intervenţiilor chirurgicale endourologice achiziţionată este finanţată din fonduri europene şi se ridică la valoarea de 914.991,00 lei cu TVA.
la SJU Pitești
„Pe această cale, informăm pacienţii care vor necesita intervenţii chirurgicale endourologice că, de acum, se pot adresa cu şi mai multă încredere specialiştilor urologi ai SJU Piteşti şi îi asigurăm că vor beneficia de un act medical ridicat la standarde europene, asistat de o tehnică de ultimă generaţie.
Reamintim faptul că în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, funcţionează Blocul Operator – alcătuit din 11 săli de operaţie şi un Compartiment de sterilizare, ce deservesc împreună întreaga activitate chirurgicală a spitalului.
Activitatea în cadrul Blocului Operator este una continuă (24 ore din 24, 7 zile pe săptămână), fiind singurul spital din judeţul Argeş care are capacitatea de a asigura activitatea chirurgicală de urgenţă în toate specialităţile, inclusiv politrauma”, au mai adăugat aceștia.
De precizat că valoarea totală a proiectului „Achiziţie de Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale „este de 14.099.440 lei cu TVA.
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SJU Pitești