Şofer de 21 de ani, cu permisul suspendat, oprit cu forţa de polițiști. Au folosit dispozitivul spike

de | 23.03.2024 19:47 | Eveniment, Național

Autoturism oprit forţat cu utilizarea dispozitivului spike. La volanul acestuia se afla un tânăr de 21 de ani, cu permisul suspendat.

Vineri seara, în jurul orei 22.30, tânărul din comuna Dornești, județul Suceava, se deplasa pe bulevardul central din municipiul Rădăuți, iar polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta. Acesta a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, urmând astfel o cursă nebună în trafic. Din păcate, inconștiența tânărului a pus în pericol atât propria viață, cât și pe a pasagerilor din autoturism, trei tineri cu vârste între 18 şi 20 de ani.

Văzând că șoferul nu oprește, echipajul a plecat în urmărirea lui. Totodată au fost alertate și celelalte echipaje din zonă, fiind transmise semnalmentele autoturismului urmărit.

Într-un final, tânărul a fost oprit aproape de centura ocolitoare de la ieșirea din municipiul Rădăuți, echipajul de poliție folosind dispozitivul spike.

În momentul în care autoturismul urmărit s-a apropiat de centura ocolitoare de la ieșirea din municipiul Rădăuți, au fost transmise prin stație toate datele necesare, în timp util, unui echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, care a desfășurat pe partea carosabilă dispozitivul de oprire forțată din dotare.

Astfel, s-a reușit perforarea tuturor celor 4 anvelope ale vehiculului urmărit, fără incidente, acesta reușind să își continue deplasarea doar câteva sute de metri, fiind ulterior blocat de echipajul aflat în urmărire.”, transmite Poliția Română

După ce toate anvelopele au fost sparte, maşina a mai rulat câteva sute de metri şi apoi s-a oprit, fără care cei patru tineri din interior să fie răniţi.

Şoferul a fost testat cu aparatele drugtest şi etilotest, rezultatele fiind negative. Însă  după verificarea în bazele de date, oamenii legii au constat că tânărul are permisul suspendat până pe 14 iunie.

În urma ispravei sale, tânărul de 21 de ani s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii atrag atenția că neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier poate avea consecințe grave atât pentru șoferul care încalcă legea, cât și pentru ceilalți participanți la trafic și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.

Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substențe interzise de către șoferi.

Polițiștii reiterează un apel către toți participanții la trafic, în special către cei predispuși la încălcarea legislației. Respectați legea! Nu vă puneți în pericol sănătatea, viața și libertatea!”, avertizează Poliția Română

Sursă foto: Poliția Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Selfie cu sticla de bere în fața sediului Jandarmeriei Brăila

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română | Rădăuți

Ultimele articole