Șoferi beți și fără permis, depistați de polițiști în trafic

de | 27.11.2023 22:51 | Județean, Eveniment

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 301 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 84.000 de lei. Totodată polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Pericol pe străzile argeșene

Printre cei care au încălcat legea se află și un tânăr de 23 de ani, din Cicănești. Deși avea permisul de conducere suspendat, tânărul s-a urcat la volan și a plecat la plimbare cu mașina.

Însă, cursa i-a fost întreruptă de polițiști. El a fost tras pe dreapta pe raza localității de domiciliu, pentru un control de rutină.

În urma verificărilor, polițiștii argeșeni au constatat că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Pentru fapta sa, argeșeanul s-a ales cu dosar penal.

Cu dosar penal s-a ales și un bărbat de 43 de ani, din Ștefănești, după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea beat.

El a fost depistat pe raza municipiului Pitești, când a fost oprit pentru control.

De asemenea, sub influența alcoolului a condus și un bărbat de 45 de ani, din Costești. El a fost depistat în timp ce se deplasa pe raza localității de domiciliu.

Bărbații au fost testați cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cei doi au fost duși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, iar dreptul de a conduce le-a fost suspendat.

Foto descriptiv: StiriSuceava.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Seara accidentelor în Pitești! Mașini făcute praf și persoane rănite

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cicănești | Ștefănești