Șoferi beți și fără permis, la tot pasul în Argeș!

de | 03.07.2023 17:49 | Știri, Eveniment, Județean

Accidentele rutiere au devenit, din păcate, tot mai prezente în viața de zi cu zi a argeșenilor. La fel și condusul sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis de conducere.

Doar în cadrul controalelor din ultimele 24 de ore au fost aplicate peste 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei. Totodată, au fost suspendate 30 de permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

Sub influența alcoolului a condus și un bărbat, de 27 de ani, din Mărăcineni.

El a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, în cursul zilei de ieri, 02 iulie, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz, bărbatul s-a ales cu dosar penal, iar permisul i-a fost suspendat.

De sancțiunile polițiștilor nu a scăpat nici un tânăr de 20 de ani, din județul Vâlcea. El a fost oprit ieri, 2 iulie, de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, pe DJ 703, în localitatea Cuca, pentru un control de rutină. Iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că acesta nu este posesor de permis de conducere.

Pentru inconștiența de care a dat dovadă urcându-se la volan fără permis, tânărul s-a ales cu dosar penal. De asemenea, oamenii legii continuă verificările, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat o femeie, de 34 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, fără să dețină permis de conducere.

De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de un bărbat de 35 de ani, din Pitești, deși avea cunoștință că femeia nu posedă permis de conducere.”, transmite IPJ Argeș

În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Pedepse mai dure pentru şoferi

Pe 28 iunie, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care trimite mai multe categorii de șoferi, direct la închisoare.

Șoferii care se urcă la volan băuți, drogaţi sau fără permis și provoacă accidente rutiere mortale vor merge direct la închisoare, conform Legii Anastasia, denumită astfel în memoria unei fetițe de 4 ani care a fost ucisă, pe 1 iunie 2022, în fața casei.

Copila a vrut să traverseze printr-un loc nepermis, din fața casei, moment în care o șoferiţă în vârstă de 28 ani, fără permis, care făcuse doar cursuri de conducere în altă ţară, a lovit-o.

Inițiatorii Legii Anastasia spun că astfel vor să reducă numărul accidentelor provocate de șoferii iresponsabili. Totodată, să îi facă pe șoferi să conștientizeze asupra riscurilor la care se expun atunci când urcă la volan fără permis sau sub influența alcoolului.

Anastasia are grijă de vieţile noastre de dincolo de moarte. Criminalii şoselelor merg la închisoare. Nicio instanţă din România nu îi va mai putea condamna cu suspendare pe cei care ucid oameni pe drumurile ţării urcaţi băuţi, drogaţi sau fără permis la volan. Legea Anastasia (denumită astfel în memoria fetiţei de 4 ani ucisă la 1 iunie 2022 în faţa casei) pe care am iniţiat-o, a fost votată, astăzi, de Camera Deputaţilor şi va merge spre promulgare la preşedintele României”, a afirmat senatorul PSD Robert Cazanciuc, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege.

De asemenea, Robert Cazanciuc consideră că au murit prea mulți oameni nevinovați , astfel că a venit momentul să se ia măsuri în acest sens.

A venit vremea să punem capăt tragediilor. Până la această oră, statisticile existente, oficiale, arată că suntem pe primul loc în Europa la numărul de accidente mortale. Al şaselea an consecutiv. Viaţa cetăţenilor, a oamenilor, este o valoare în sine, iar noi, cei aleşi, suntem datori să o apărăm, să o protejăm prin legile pe care le adoptăm. Constituţia garantează dreptul la viaţă şi la integritatea fizică, iar noi trebuie să ne asigurăm de respectarea acestui drept. Legea Anastasia este concepută să prevină, să limiteze dramele rutiere şi să conştientizeze asupra consecinţelor punitive ale teribilismului la volan. Votul a fost aproape unanim! Mulţumesc tuturor colegilor care au votat această iniţiativă!”, a completat senatorul PSD

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pedepse mai dure pentru şoferii care se urcă la volan băuţi sau drogaţi şi provoacă accidente mortale

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole