Șoferii cu maşini pe motorină – afectați de noile majorări de preţuri!

de | 25.07.2022 22:02 | Știri, Eveniment, Național

Se majorează prețul la motorină pentru Europa! Astfel, șoferii din Europa care folosesc mașini diesel vor afectați substanțial, prezintă o analiză realizată de Reuters. De asemenea, restricţiile cu privire la importurile de motorină din Rusia, au agravat o criză a costului vieţii în UE.

„În mod fundamental, Europa nu poate supravieţui fără motorina rusească”, precizează Kevin Wright, analist la firma de consultanţă Kpler..

„Dacă foloseşti un automobil pe motorină, probabil că vei fi afectat puţin mai mult decât dacă utilizezi unul pe benzină”, precizează un analist pentru Reuters.

Cota autoturismelor diesel pe pîn Europa este de peste 40%, comparativ cu 4,5% în SUA. Astfel, problemă este una care crează un impact economic deosebit penru șoferii europeni.

„Analiştii avertizează că impactul deplin al invaziei ruseşti asupra pieţei energetice abia urmează să fie resimţit, mai arată analiza Reuters, citată de Agerpres. La finele lunii mai liderii UE au convenit să reducă importurile de petrol din Rusia cu 90% până la finele anului. Aceste sancţiuni introduse treptat înseamnă că toate livrările de ţiţei rusesc prin intermediul navelor vor fi interzise de la începutul lunii decembrie şi toate produsele rafinate ruseşti două luni mai târziu.” relatează DIGI24.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat de 30 de ani găsit mort după ce s-a răsturnat cu mașina într-o râpă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Rusia

Ultimele articole