Șoferul unei autocisterne înmatriculată în Ucraina a făcut prăpăd pe o șosea din Iași

de | 24.11.2023 18:56 | Național, Eveniment

Autoritățile din Iași au fost astăzi în alertă, după ce șoferul unei autocisterne cu propan înmatriculată în Ucraina a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil, a acroșat două autoturisme, a rupt doi stâlpi de electricitate, a avariat o conductă de gaze naturale și s-a oprit în curtea unei case.

accident iasi cisterna ucraina 871248 - Șoferul unei autocisterne înmatriculată în Ucraina a făcut prăpăd pe o șosea din Iași accident iasi cisterna ucraina 871249 - Șoferul unei autocisterne înmatriculată în Ucraina a făcut prăpăd pe o șosea din Iași

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc pe DN 28A, în localitatea Moțca.

În urma impactului, șoferul, un cetățean ucrainean, a fost rănit și a ajuns la spital, conștient.

accident iasi cisterna ucraina 871250 - Șoferul unei autocisterne înmatriculată în Ucraina a făcut prăpăd pe o șosea din Iași

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii, dar și echipaje medicale.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost direcţionate de urgenţă, forţe şi mijloace de intervenţie la locul solicitării, două autospeciale de intervenţie şi stingere cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare şi echipajul de stingere din cadrul Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Moţca. Pentru acordarea primului ajutor calificat, la nevoie, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi au fost trimise la faţa locului, două ambulanţe”, transmite ISU Iaşi,

Potrivit agerpres.ro, echipajele de intervenţie au instituit zona de siguranţă şi protecţie, au oprit gazul şi energia electrică în zona evenimentului, iar echipajele medicale au evaluat conducătorul autocisternei.

Din cauza evenimentului, timp de aproape 2 ore, circulația rutieră s-a desfășurat pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției.

Din fericire din cisternă nu au fost scurgeri de gaz, evitându-se astfel o tragedie cum a fost cea din Crevedia.

Reamintim că, pe 26 august, la stația GPL din Crevedia, deținută de Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, au avut loc mai multe explozii soldate cu cinci decese şi peste 50 de oameni răniţi, majoritatea pompieri.

De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Sursa foto: Gigi Cojocaru

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Topoloveni: Haine şi încălţăminte, vândute ca fiind “de firmă”. Prejudiciu de peste 10.000 de euro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Iași