Soţii Frangulea – executaţi silit pentru o datorie de 500.000 de franci elveţieni

de | 28.07.2022 08:00 | Pitești, Economic

 

Ea – iniţiatoarea şi coordonatoarea unuia dintre cele mai vechi after schooluri din Piteşti. El – fost jurnalist şi fost proprietar al Tipografiei „Pământul”, din Moşoaia. Până în urmă cu câţiva ani, afacerile familiei Frangulea mergeau destul de bine, astăzi cei doi soţi, în loc să se bucure de o pensie liniştită, sunt pe cale să îşi piardă casa pentru care au muncit o viaţă întreagă. Totul din cauza unui credit în franci elveţieni.

 

After-schoolul Marioarei Frangulea din Eremia Grigorescu – scos la vânzare cu 2 milioane lei

Proprietatea impunătoare a familiei Frangulea de pe strada Eremia Grigorescu nr. 12  este executată silit de către executorul judecătoresc Constantin Buzatu, ca urmare a deciziei instanţei într-un dosar intentat de către Banca Transilvania. Potrivit publicaţiei de vânzare imobiliară, Banca Transilvania are de recuperat de la Marioara şi Gheorghe Frangulea uriaşa sumă de 485.555,60 franci elveţieni (echivalentul a circa 500.000 de euro), la care se adaugă dobânzi şi alte costuri apărute în dosarul de executare silită, plus accesorii şi cheltuieli de executare în valoare de 32.754 lei.

Casa soţilor Frangulea a fost evaluată de experţi la 2.029.471 milioane lei, care reprezintă, de altfel, şi preţul de pornire al licitaţiei organizate vineri, 29 iulie, ora 11, la sediul Societăţii Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti „Buzatu şi Ciucar-Cincă”, din Râmnicu Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr. 135, bl. N2, parter. Proprietatea include circa 500 mp teren intravilan curţi construcţii, o vilă cu un etaj, având suprafaţa construită la sol de 192 mp, un garaj şi anexe. Aici funcţionează de mulţi ani Centrul Educaţional Maria Pro Day, singurul centru din Piteşti care furnizează programul internaţional Fast Trac Kids.

Persoanele interesate de achiziţionarea proprietăţii trebuie să depună până cel târziu joi, 28 iulie, o garanţie de 10% din preţul de pornire.

În încercarea de a bloca executarea silită, soţii Frangulea au făcut contestaţie la executare, însă nu a fost stabilit încă primul termen în această speţă.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Imobiliarii au luat-o razna! Vor să trântească un bloc pe un petec de pământ în centrul Piteştiului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eremia Grigorescu | Frangulea | Pitești

Ultimele articole