Fostul sediu PDL din Pitești – disputat între compania care deține supermarketurile JAM și Primărie

de | 28.07.2022 07:30 | Știri, Administrație, Economic, Pitești

După ani în care fostul sediu al PDL, situat în buricul târgului, s-a deteriorat, căpătând o imagine jalnică, vânzarea lui a scos la iveală mai mulți doritori. În aprilie, Primăria Pitești, în baza deciziei Consiliului Local, a decis achiziția casei „Nae Dumitrescu”.

Nu s-ar fi ajuns aici dacă proprietarii nu aveau deja o ofertă de vânzare și, fiind monument istoric, au fost nevoiți să întrebe autoritățile dacă își exprimă sau nu dreptul de preempțiune. Considerând că este un edificiu valoros din punct de vedere arhitectonic, plus situarea în zona zero, aleșii locali au căzut de acord că trebuie cumpărat.

De la început s-a cerut suma de 1 milion de euro, însă la momentul la care și-au dat votul, consilierii au fost convinși că vor putea scădea prețul cu 200.000 euro. Pe data de 5 iulie, comisia de negociere s-a întâlnit cu reprezentanții proprietarilor, însă nu au avut ce negocia. Oferta a fost una fermă și nu s-a scăzut nici măcar 1 leu. Astfel, au fost nevoiți să accepte să dea 1 milion de euro din bugetul local pentru ca fostul sediu al PDL Pitești să intre în patrimoniul municipiului.

Oferta JAM pentru ex-sediul PDL era de 1 milion euro

În cazul în care cedau, proprietarii aveau deja alte două oferte în așteptare. Compania care deține lanțul de supermarketuri JAM a oferit același preț. La ușă stătea și o firmă care deține cazinouri. Aceasta venise doar cu 800.000 de euro, atât cât spera și Primăria Pitești să ofere pentru respectivul imobil.

După ce se va încheia tranzacția, Primăria Pitești va prelua un teren de 1605 mp în centru, între Colegiul „Brătianuˮ și Galeriile de Artă, pe care se află o clădire S + P +1E.

Casa Bobancu – râvnită de Albert Comimpex

casa bobancu pitesti sediu

Și Casa Bobancu a fost pe lista de achiziții a Primăriei Pitești, dar, din cauza unor neînțelegeri între proprietari, nu s-a putut efectua cumpărarea pe când prețul cerut era de 450.000 euro.

Acum a crescut la aproape 900.000 euro. Conform surselor noastre, cei care ar oferi acest preț ar fi proprietarii firmei de transport și componente auto, Albert Comimpex, deținută de Ion Codeci, care ar avea în plan un proiect educațional ce ar putea fi dezvoltat în respectiva casă.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cine sunt PATRONII din politica argeşeană

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Casa Bobancu | Pitești | Primăria Pitești