Spectacolul s-a terminat, dar donațiile continuă. ”Zâmbetul Crăciunului” dăruit de copiii speciali cu autism

de | 16.12.2023 15:28 | Județean, Lifestyle, Pitești

Copiii si tinerii speciali cu tulburare de spectru autist din cele două centre de recuperare ale APCA Argeș ne-au oferit astăzi un spectacol înduioșător de colinde, coregrafie și frumos în cadrul acțiunii caritabile „Zâmbetul Crăciunului”. Evenimentul a avut ca scop strângerea donațiilor pentru achiziționarea unor birouri și materiale didactice necesare pentru desfășurarea în bune condiții a terapiei. Acest spectacol umanitar la care au pus umărul o serie de oameni cu inima mare s-a terminat, dar donațiile sunt binevenite oricând, pentru că de cele mai multe ori povara costurilor acestor terapii este prea mare pentru mulți dintre părinții beneficiarilor.

Sub îndrumarea plină de dragoste a președintei Asociației, Andreea Badea, și a directoarei Palatului Copiilor Pitești, prof. Corina Voicilă, aceștia și-au exprimat bucuria prin cântec și dans, oferind tuturor celor prezenți clipe pline de emoție. Spectacolul a fost deschis prin interpretarea remarcabilă a Mariei Geanina, și ea copil cu nevoi speciale, dar ca si ceilalți semeni ai ei, cu multă dorință de a învinge toate provocările acestei afecțiuni.

”Aceasta este crucea mea, ca prin fiul meu, Mihai, să pot ajuta mulți copii”

zambet de craciun 1 - Spectacolul s-a terminat, dar donațiile continuă. ”Zâmbetul Crăciunului" dăruit de copiii speciali cu autism

„Aceasta este crucea mea, ca prin fiul meu, Mihai, să pot ajuta mulți copii cu dizabilități. În sufletul meu de mamă, există foarte multă durere. Vreau sa mulțumesc tuturor celor care au contribuit, pentru ca avem atât de multe cheltuieli și nevoi. Vreau să le mulțumesc celor care sunt alături de noi, necondiționat, în luna decembrie, dar nu numai. Cu fiecare coregrafie, cu fiecare moment de dans coordonat de dna prof. Corina Voicilă, copiii și tinerii noștri fac progrese. Vreau să mulțumesc tuturor părinților și copiilor care au făcut posibil ca și anul acesta Moș Crăciun să vină”, a declarat în deschiderea evenimentului președinta APCA Argeș, Andreea Badea.

Moș Crăciun venit cu cadouri-surpriză

zambet craciun 2 - Spectacolul s-a terminat, dar donațiile continuă. ”Zâmbetul Crăciunului" dăruit de copiii speciali cu autism

Evenimentul caritabil se află la a X-a ediție, fiind organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism din județul Argeș, împreună cu partenerii, la Teatrul Victoriei din centrul Piteștiului. În sprijinul acestei cauze umanitare au venit micii artiști din cadrul Palatului Copiilor Pitești, ai școlii de muzică Muzicando cu Adina Sima, dar si copiii talentați din cadrul Scolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” din Pitești. Toți au încântat prin momente de dans folcloric, de balet, de dans, dar și de colinde, dăruind încredere, speranță si iubire.

Așa cum era de așteptat, spectacolul nu s-a încheiat până ce Moș Crăciun nu și-a făcut apariția, oferind fiecărui copilaș jucării, dulciuri si cadouri-surpriză. Din donațiile strânse, vor fi achiziționate birouri pentru cele șapte săli de terapie, jocuri și materiale educative atât de necesare beneficiarilor acestei asociații. Cine vrea să contribuie cu o donație oricât de mică, o poate face la sediul APCA din Pitești, completând formularul 230 de pe site-ul autismulinarges.ro sau în contul bancar deschis la BCR: RO35RNCB07891206017400001.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Și tu poți dona o rază de speranță! Sâmbătă are loc spectacolul caritabil “Zâmbetul Crăciunului”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Asociația Părinților Copiilor cu Autism din județul Argeș