Ce spun cei doi? Scandal între un primar și viceprimar

de | 31.08.2023 14:11 | Rural, Politic

Un scandal cu iz politic a izbucnit în comuna Bascov. Este vorba de un scandal între primarul PSD, Gheorghe Stancu, și viceprimarul liberal, Gheorghe Nedelea. Liberalii argeșeni îl acuză pe Gheorghe Stancu că a ”dat buzna în biroul viceprimarului liberal, Gheorghe Nedelea și a ordonat să îi fie confiscat computerul de serviciu” și asta ”abuziv, fără motiv, fără explicații și fără temei legal”. De cealaltă parte, primarul Gheorghe Stancu explică că a fost întocmită o comisie la nivelul administrației locale pentru ridicarea computerului de serviciu în vederea verificării muncii prestate de viceprimar în conformitate cu fișa postului. De altfel, primarul de la Bascov a precizat că viceprimarul și-a primit în această dimineață computerul de serviciu.

”Computerul a fost debranșat de la curent și de la rețeaua de internet”

”Primarul Gheorghe Stancu a confiscat în mod abuziv computerul de serviciu al viceprimarului liberal. Domnule Mînzînă, potoliți-l pe primarul din Bascov că este prea înfierbântat!

Scene halucinante s-au petrecut, ieri, în primăria comunei Bascov după ce primarul PSD a dat buzna în biroul viceprimarului liberal, Gheorghe Nedelea și a ordonat să îi fie confiscat computerul de serviciu. Abuziv, fără motiv, fără explicații și fără temei legal! Viceprimarul liberal a cerut explicații, documente care să justifice acest gest. Te mut cu biroul în centrala termică, te scot din primărie!”, i-a replicat primarul. De asemenea, acesta din urmă i-a cerut parolele de acces la computer și e-mail.

Pentru a evita un scandal inutil, viceprimarul comunei Bascov l-a lăsat să își facă numărul dar a refuzat să îi dea acces la datele de serviciu și mai ales la datele personale. În urma discuțiilor, computerul a fost debranșat de la curent și de la rețeaua de internet de unul dintre angajații primăriei și a fost scos din biroul viceprimarului.

Ca urmare a acestei situații bizare care, din punctul nostru de vedere este abuzivă, solicităm public explicații din partea primarului pesedist al comunei Bascov dar și din partea conducerii PSD Argeș, față de acest incident. Nu este prima oară când Gheorghe Stancu dă dovadă de comportament necolegial, folosește un limbaj agresiv și jignitor față de colegul său și îl amenință fără motiv. De data asta credem că a ajuns prea departe cu comportament său abuziv și este de datoria noastră să îl facem public. Domnule Mînzînă, potoliți-l pe primarul din Bascov că este prea înfierbântat! Să-i fi căzut greu ziua comunei?”, se arată în comunicatul de presă transmis de Cătălin Andrei, purtător de cuvânt PNL Argeș.

”Să lucreze doar pentru Primărie la serviciu”

Am discutat telefonic și cu primarul de la Bascov, Gheorghe Stancu, care s-a arătat nemulțumit de faptul că viceprimarul Gheorghe Nedelea nu își îndeplinește atriobuțiile de serviciu.

”De o perioadă bună de timp se lasă influențat de un fost consilier PSD Bascov: părăsește Primăria când vrea, pleacă fără să spună. Dimineață îl întreb ce vrea să facă în ziua respective, cu ce vrea să se ocupe? 80% din atribuții le-am dat altcuiva, acesta a rămas cu protecția civilă, adică prea multe atribuții nu mai are! Și, cum spuneam, l-am întrebat: ce faci 3 – 4 ore cât stai la serviciu? Că pleacă ba să își ia nepotul, ba la celălalt consilier liberal să mănânce. ”Stai în calculator, dar la mine de luni de zile dacă au venit 2 -3 adrese de la biroul dvs. Te rog frumos!”, i-am spus. Așa că am făcut o comisie din reprezentanții Primăriei și cineva de la postul de Poliție și în urma unor discuții, cum că face altceva în computerul de serviciu, al Primariei, în afară de sarcini de serviciu, i-am solicitat parola să vedem ce muncește pe computer. A refuzat! I-am dat în scris și a spus că refuză. I-am cerut explicații și am aflat ulterior că are e-mailul personal în computerul de serviciu. Cum așa? A refuzat să dea parola de la computer. Dacă a refuzat am luat computerul de pe birou și l-am adus la mine în birou și după ce s-a intrat în calculator… nici nu vreau să spun ce am descoperit acolo. Oricum, n-are nicio legatură cu activitatea Primăriei. I-am dus computerul înapoi cu noua parolă. Să lucreze doar pentru Primărie la serviciu și să-mi demonstreze ce lucrează”, a explicat primarul Gheorghe Stancu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Catalin Andrei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Simona Oprescu: Bani pentru familiile arșilor de la Crevedia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov

Ultimele articole