Spune ,,NU” obiectelor periculoase! IPJ Argeș alături de elevi

de | 12.05.2023 19:02 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Spune ,,NU” obiectelor periculoase! IPJ Argeș alături de elevi

Începând cu data de 15 mai până la finalul anului școlar, în școlile și liceele din Argeș vor fi organizate, de către polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, alături de polițiști de ordine publică și polițiști de proximitate, activități ce au ca scop prevenirea faptelor de port sau folosirea fără drept a obiectelor periculoase.

Scopul acestor activități este de a informa elevii despre consecințele(fizice, psihologice, juridice, etc) ce ar putea rezulta în urma acestora. Dar, și de a dezvolta un parteneriat cu cadrele didactice, reprezentanții părinților, reprezentanții elevilor, precum și informarea acestora cu privire la importanța, mecanismul și consecințele semnalării faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.

Activitățile vor fi desfășurate în colaborare cu cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Argeș, respectiv ai unităților de învățământ, dar și cu reprezentanții Federației Naționale a Asociației de Părinți în învățământul preuniversitar – Filiala Argeș, precum și cei ai Consiliului Județean al Elevilor Argeș.

Activitățile vor implica desfășurarea de către polițiștii desemnați, în fiecare dintre unitățile de învățământ stabilite până la acest moment, a următoarelor activități:
– 4 activități cu grupul țintă de elevi,
– o activitate de informare în cadrul Consiliului Profesoral;
– o activitate de informare în cadrul Asociației de Părinți;
– o activitate de informare cu reprezentanții Consiliului Elevilor.” transmit reprezentanții IPJ Argeș

În această campanie se va analiza și Regulamentul de Ordine Interioară privind regulile de acces în unitatea școlară și obiectele interzise în incinta unității de învățământ.

De asemenea, se va urmări includerea în cadrul orelor de consiliere și orientare școlară, de către cadrele didactice, a unor activități de prevenire a violenței în mediul școlar.

Totodată, se va avea în vedere includerea și în cadrul programelor extrașcolare desfășurate de unitățile de învățământ a unor activități de informare a elevilor cu privire la regulile de conduită socială, morală, civică, precum și cu privire la consecințele fizice, psihologice, juridice, etc., asociate portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, precum și în afara acestora.

sursă foto IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

„Omul de afaceri Ion Brănescu-mesaj sfâșietor după moartea fratelui”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș