S-a stabilit costul standard per elev

de | 31.01.2024 09:50 | Național, Economic

Ministerul Educației anunță că în ședința de Guvern de astăzi, au fost adoptate Hotărârile privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per antepreşcolar/preșcolar/elev, pentru finanțarea de bază, atât a unităților de învățământ preuniversitar de stat, cât și a unităților de învățământ preuniversitar particular și confesional acreditate și autorizate, fără taxă.

”Avem cea mai mare creștere a costului standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, efect direct al intrării în vigoare a pachetului legislativ adoptat anul trecut”, explică Ministerul Educației în informarea publicată.

AStfel, valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, privind cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora, pentru anul 2024, a crescut cu 38% față de anul 2023, respectiv de la valoarea de 6.834 de lei, la valoarea de 9.431 de lei.

Valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreșcolar/preșcolar/elev, privind cheltuielile cu formarea continuă și cheltuielile cu bunuri și servicii pentru anul 2024, a crescut cu 13,8% față de anul 2023, respectiv de la valoarea de 570 de lei, la valoare de 649 de lei.

Foto descriptic. Sursă foto: Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cele mai mari 64 de firme din Argeş pe noua listă a marilor contribuabili

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei