Stadiul lucrărilor la staţia de epurare de la Curtea de Argeş a ajuns la 95%

de | 07.10.2023 11:30 | Administrație, Curtea de Argeș, Din ediția tipărită

Considerată de mulţi ca fiind una dintre cele mai importante investiţii realizate la Curtea de Argeş în ultimele trei decenii, lucrările la viitoarea staţie de epurare se apropie de final. Anunţul a fost făcut de către municipalitate, care săptămâna trecută a publicat imagini de pe şantier, acolo unde periodic primarul Constantin Panţurescu merge personal pentru a verifica stadiul lucrărilor şi a se asigura că totul decurge conform angajamentelor asumate.

Poate cea mai mare investiție realizată la Curtea de Argeș după 1989 este stația de epurare, iar constructorul spune că este gata în proporție de 95%. Mai sunt de pus la punct ultimele detalii, după care se fac primele probe.” – au anunţat reprezentanţii primăriei.

statia de epurare curtea de arges1

Valoarea contractului pentru „Servicii de elaborare proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție stație de tratare cu treaptă mecanică, biologică și terțiară și instalație de primire vidanja, Curtea de Argeș”, este de 27.774.766,75 lei, cea mai mare parte din această sumă provenind din fonduri de la bugetul de stat, contribuţia de la bugetul local fiind de doar 105.910lei cu TVA.

Stația de epurare reprezintă ansamblul de construcții și instalații destinat epurării apelor uzate prin metode mecanice, mecano-chimice, biologice și terțiare.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Depoul pentru autobuzele electrice din Curtea de Argeş este aproape gata

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constantin Panțurescu | Curtea de Argeş

Ultimele articole