anchetaonline.ro

Stația de Epurare Mioveni – subiect de dispută politică

de | 20.09.2023 14:24 | Mioveni, Politic

Liberalii de la Mioveni reclamă că în ”Colibași miroase foarte urât și autoritățile responsabile de Statia de Epurare Mioveni nu fac nimic”. De cealaltă parte, primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, explică că administrația locală a orașului și SC Servicii Edilitare pentru Comumitate Mioveni SRL ”au dat dovadă de transparență și responsabilitate socială în ceea ce privește determinarea posibilei cauze care generază un miros persistent în anumite momente în zona Statiei de Epurare”.

Cei de la PNL Mioveni susțin într-un comunicat că ”de ani de zile, tragem semnale de alarmă, căutăm soluții, dar din nefericire administrația locală este indolentă și total dezinteresată de rezolvarea acestei probleme”.

”Rezolvați problema urât mirositoare din Colibaș”

”Statia de Epurare care a fost modernizată în 2010 cu fonduri de la Banca Mondială este marea problemă, dar SC Servicii Edilitare pentru Comunitatea Mioveni și Primăria refuză să accepte că aceasta are grave lacune de funcționare. Colegul nostru, Nicolae Fulger a vorbit despre faptul că “acum, fie nu se respectă procesul tehnologic, fie l-au modificat după ureche. Stația de Epurare a devenit o mare afacere. Aici se descărcă vidanje din multe alte județe. Care este înțelesul să aduci o vidanjă de la 200 km ca să o descarci la Mioveni?”, a întrebat acesta retoric”, arată cei de la PNL Mioveni. Totodată, potrivit sursei citate, președintele PNL Mioveni, Dumitru-Costinel Șipoteanu a transmis public primarului orașului Mioveni: “Domnule primar Georgescu, lăsați politica deoparte în această speță și puneți mâna să rezolvați problema urât mirositoare din Colibași. Oamenii reclamă de mult timp mirosul pestilențial și puternic din zonă. Nu vă prefaceți că nu știți, deoarece chiar dumneavoastră recunoașteți problema în adresa transmisă către Automobile DACIA. Poate că trebuie să le explicați mai multe oamenilor pe acest subiect. Nu încercați să acoperiți această mizerie și interesele financiare din jurul stației de epurare”.

”Suntem ținta unor afirmații defăimătoare”

De cealaltă parte, primarul Ion Georgescu explică, într-o declarație pusă pe pagina de Facebook, că responsabilii locali s-au implicat în această situație: ”Cu toate că administrația locală a orașului și SC Servicii Edilitare pentru Comumitate Mioveni SRL au dat dovadă de transparență și responsabilitate socială în ceea ce privește determinarea posibilei cauze care generază un miros persistent în anumite momente în zona Statiei de Epurare, în continuare suntem ținta unor afirmații defăimătoare și instigatoare pe care le face un membru PNL din Colibași.

Fără a avea o bază justificabilă și niciun temei argumentat cu probe, acesta lasă de înțeles, în spațiul public, că documentele prezentate de administratorul Stației de Epurare ar fi neadevărate și lipsite de legitimitate. În plus, lansează acuzații cu iz penal, față de care nu putem rămâne indiferenți.

Având în vedere aceste declarații grave, pe cale de consecință, am solicitat Poliției Mioveni, cât și IPJ Arges să verifice atât afirmațiile persoanei respective, posibilele dovezi, precum și documentele prezentate inițial în punctul de vedere al S.Ed.C. Mioveni.

Respectăm libertatea de exprimare, atâta timp cât nu încalcă valorile morale și demnitatea altora, fie persoane fizice, ori juridice!”.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Georgescu Ion.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Clinica Dr. TEO – Tratamente fără durere la dentist? Este posibil!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Stația de Epurare Epurare Mioveni