anchetaonline.ro

Investiţii majore în infrastructura de sănătate din Ştefăneşti: dispensar nou şi bloc de locuinţe pentru medici

de | 02.11.2022 09:30 | Ștefănești, Administrație

Rămânând consecvent în eforturile de a obţine cât mai multe fonduri europene sau guvernamentale pentru Ştefăneşti, primarul Nicolae Velcea a anunţat săptămâna trecută un nou proiect pentru oraşul pe care îl conduce. Este vorba despre construcţia unui nou dispensar, obiectiv ce va fi realizat prin CNI:

„Așa cum am anunțat, atragerea fondurilor externe rămâne o prioritate pentru mine, în schimbarea imaginii orașului, cu dorința de a transforma visurile în realitate. Astfel, sunt în măsură să vă comunic că a fost demarată procedura de achiziție pentru obiectivul de investiții: «Construire dispensar uman în orașul Ștefănești, localitatea Ștefăneștii Noi, Aleea ICHV, nr. 226, județul Argeș» (zona Piață Agroalimentară).

Investiția este finanțată prin Compania Națională de Investiții – CNI, Programul național de construcții de interes public sau social – subprogramul „Unități sanitareˮ, procedura de achiziție fiind demarată de către Compania Națională de Investiții. Valoarea investiției este de 1.406.712 euro inclusiv TVA. Clădirea va cuprinde cabinete pentru medici de familie, cabinete specializate, farmacie, iar spațiile din jurul clădirii vor fi și ele amenajate.”, a precizat primarul oraşului Ştefăneşti.

Bloc de locuinţe pentru medicii din Argeş la Ştefăneşti

Aceasta nu este singura investiţie în domeniu, pentru că, tot săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Argeş a aprobat în şedinţa ordinară din data de 27 octombrie nota conceptuală privind necesitatea și oportunitatea realizării unei investiţii care vizează construirea de locuinţe de serviciu la Ştefăneşti, pentru medicii care profesează sau vor profesa pe viitor în spitalele din judeţ.

Pentru a reduce deficitul de cadre medicale din judeţ, CJ Argeş intenţionează să acceseze programul guvernamental de construcţii locuinţe de serviciu prin intermediul ANL, în vederea construirii unui imobil cu 24 de locuinţe – 15 garsoniere şi 9 apartamente cu două camere. Potrivit documentaţiei aflate în atenţia consilierilor judeţeni, care de altfel au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre, blocul de locuinţe pentru cadrele medicale angajate la spitalele din subordinea CJ Argeş va fi ridicat pe un teren de 2664 mp din satul Ştefăneştii Noi, str. Calea Bucureşti, nr. 339B  şi va avea regimul de înălțime P+2E.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ștefăneștiul rămâne pe transport interjudețean ca să nu îi lase pe jos pe localnicii din Valea Mare și Izvorani

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANL | Consiliul Județean Argeș | Nicolae Velcea | Ștefănești