Stelică Crăciun condamnat cu executare pentru atacarea primarului Ion Georgescu

de | 06.02.2024 15:46 | Județean, Eveniment, Importante

Judecătoria Pitești s-a pronunțat, în primă instanță, în dosarul în care Stelian Crăciun a fost trimis în judecată acum doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de violarea sediului profesional, în varianta agravată, după ce a intrat în biroul primarului Ion Georgescu. Sentința este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.

Controversatul om de afaceri Stelian Crăciun a primi decizia instanței la începutul săptămânii, 5 februarie: ”condamnă (…) la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de violarea sediului profesional, în varianta agravată (faptă din 11.02.2022). Pedeapsa se va executa în condiţiile art. 60 C. pen., în stare de detenţie. În baza art. 67 alin. (1) C. pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a) și b) și alin. (3) C.pen. interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă complementară, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani. Pedeapsa complementară se va executa, conform art. 68 alin. (1) lit. c) C. pen., după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”.

Plata la 1 leu către partea civilă

Inculpatul mai este obligat, prin sentință, la plata către partea civilă Georgescu Ion a sumei de ”1 leu, precum și obligarea inculpatului la publicarea unui extras din hotărârea de condamnare, o singură dată, respectiv a secțiunii în drept (…) însoțite de scuzele inculpatului cu privire la fapta ce face obiectul prezentei cauze, într-un cotidian național și într-un cotidian local”. Totodată, inculpatul este obligat, prin decizie, ”în temeiul art. 274 alin. (1) C.pr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 1850 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1000 de lei reprezintă cheltuieli judiciare stabilite pentru faza de urmărire penală. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei hotărârii”.

Vă reamintim că pe 11 februarie 2022, în jurul orei 21.10, Stelian Crăciun a pătruns fără drept în sediul Primăriei Mioveni, deplasându-se în biroul primarului Ion Georgescu, care se afla la serviciu, iar ulterior, la solicitarea expresă a primarului și a polițistului local aflat de pază, a refuzat inițial să părăsească incinta instituției. De altfel, la vremea respectivă primarul Ion Georgescu l-a acuzat pe Stelian Crăciun că l-a bruscat în birou. Găsiți aici amănuntele prezentate în publicația ”Ancheta” cu datele și probele adunate de oamenii legii după acel episod furtunos din februarie 2022.

Foto descriptiv. Sursă foto: ediție print.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Creștere semnificativă a incendiilor de vegetație uscată. Avertismentul pompierilor argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu | Mioveni | Pitești | Stelică Crăciun

Ultimele articole