Știai că poți conduce fără permis? Află unde!

de | 16.04.2023 09:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Știai că poți conduce fără permis? Află unde!

Dacă nu ești deținător de permis de conducere, dar îți dorești să înveți să conduci și nu doar în cadrul cursurilor organizate cu un instructor auto, poți face acest lucru, fără stres, în anumite locuri.

Foarte mulți români care se pregătesc să ia permisul conducere și își doresc să să se perfecționeze înainte de ziua în care au programat examenul practic, recurg la o măsură care nu este legală. Pe lângă orele de condus cu un instructor auto, aceștia aleg să exerseze, pe furiș, pe străzi lăturalnice sau parcări.

Însă, această faptă constituie o infracțiune și se poate pedepsi dur. În plus, poate avea consecințe grave, punând în pericol siguranța atât a celui care aspiră să devină șofer, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Unde poți conduce dacă nu ai permis

Potrivit specialiștilor, citați de Observatornews.ro, cei care vor să își testeze abilităţile de şoferi înainte de a-şi încerca norocul la examenul pentru permisul de conducere o pot face, în general, în poligoanele specializate.

Aici, oamenii își pot verifica abilitățile de a conduce un autoturism, dacă poligonul auto este închis printr-o barieră ori poartă.

Totuși, cei care se încumetă să conducă trebuie să știe că dacă sunt responsabili de producerea unui accident rutier în interiorul poligonului, incidentul va fi analizat în baza regulilor impuse de Codul Rutier.

Foto Replica Online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună pentru clienții Bolt! O nouă opțiune a fost introdusă de companie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: