Strategia naţională a României pentru dezvoltarea turismului, în consultare publică!

de | 19.08.2023 15:23 | Național, Administrație

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) anunță că a lansat în consultare publică ”Strategia naţională a României pentru dezvoltarea turismului 2023-2035”.

Documentul urmărește o dezvoltare planificată a turismului românesc, prin adoptarea unui plan de acțiune care să preîntâmpine provocările sectoriale și să le soluționeze eficient, anunță MEAT.

Strategia se structurează în jurul unei teorii a schimbării și se concentrează pe trei niveluri, în scopul dezvoltării sustenabile a turismului în țara noastră:

  • consolidarea, în continuare, a imaginii României ca destinație turistică bine cunoscută, precum şi ca destinație care îndeplinește standardele UE în ceea ce privește furnizarea de produse și servicii;
  • prețuirea oamenilor, tradițiilor, locurilor, dar și a patrimoniului natural și cultural al României;
  • creșterea vizibilității României pe piețele internaționale de turism de prim rang.

Totodată, pentru implementarea planului de acțiune vor fi elaborate proiecte și programe dedicate. În acest sens, strategia va ghida inclusiv autoritățile locale, în stabilirea priorităților de dezvoltare și investiții în sectorul turismului. Propunerile, sugestiile și opiniile privind ”Strategia naţională a României pentru dezvoltarea turismului 2023-2035” pot fi transmise în termen de 30 de zile.

Sursă foto: Facebook MEAT.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Report la Joker la categoria I de peste 2,10 milioane de euro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MEAT