A început modernizarea străzii Valea Geamăna din Bradu

de | 11.10.2023 12:25 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

Proiectele finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” sunt în desfășurare în comuna Bradu.

După cum a precizat primarul localității, Dan Stroe, s-a pregătit terenul pentru lucrarea de pe strada Valea Geamăna, inițial realizându-se o defrișare a terenului din zona fostei mori.

În vederea modernizării străzii Valea Geamăna se va extinde și asfalta artera de circulație, vor fi montate tuburi pe canalul de scurgere, se vor realiza punți de acces către proprietățile individuale, se vor amenaja trotuarele, se va introduce apă și canalizare și se va crea rețeaua de iluminat casnic și public. Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 20 milioane lei.

Bradu dan stroe teren

Un alt proiect major început în această toamnă, finanțat tot prin „Anghel Saligny”, îl reprezintă asfaltarea a 14 străzi din localitate.

Se lucrează deja pe străzile Matei Gabriel, Busuioc, Aleea Busuioc, Gutuiului și Crivățului. Pentru început se introduc rețelele de canalizare pluvială și, ulterior, se va amenaja terasamentul și se va turna covorul asfaltic.

În proiectul în valoare totală de 10 milioane lei, mai sunt prinse pentru modernizare și străzileAleea Rozelor, Fragilor, Frasinului, Gladiolei,  Margaretei, Mărgăritar, Mesteacănului, Nucului și Violetelor.

Bradu Dan STroe teren2

În această toamnă a mai fost pietruită strada Irisului și se află în desfășurare acțiunea de extindere a rețelei de canalizare menajeră pe strada Intrarea Târgului în zona de legătură cu strada Primăverii. Au posibilitatea de a se racorda la această rețea și locuitorii de pe Prelungirea Craiovei, prin amenajarea care va subtraversa drumul județean. Și strada Panduri este în lucru, aici urmând turnarea asfaltului, iar ulterior amenajarea de trotuare.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Senatorul Dănuț Bica anunţă: Programul „Masă caldă” continuă și în acest an în 4 şcoli din Argeş

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu