Străzile din Argeș vor fi pline de radare, polițiști și jandarmi! Măsuri de 1 Mai!

de | 29.04.2022 16:15 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Importante, Județean

Cu prilejul zilei de 1 Mai, polițiștii argeșeni au anunțat că au suplimentat efectivele, în toate domeniile de activitate, în perioada 29 aprilie – 2 mai. Prin urmare, străzile din județul nostru vor fi împânzite de 300 de polițiști.

Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, aceștia vor veghea pentru:

-siguranța deplasării pe drumurile publice;
-fluidizarea traficului rutier pe principalele artere de circulație;
-prevenirea faptelor contra patrimoniului;
-prevenirea actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar veterinare, împreună cu structurile specializate;
-prevenirea faptelor care aduc atingere vieții și integrității fizice.

Se va acționa în mod preventiv, iar fiecare încălcare a legii va trage consecințele de rigoare.

50 de polițiști și 9 radare pe drumurile publice

În special, drumurile naționale vor fi atent supravegheate datorită traficului, care se așteaptă să fie intens, având în vedere că foarte mulți argeșeni se vor deplasa spre sau de la locurile unde vor petrece Sărbătoarea de 1 Mai. Nici zonele din municipii și orașe nu vor fi nesupravegheate.

În acest weekend, în special pe drumurile naționale, se așteaptă o intensificare a traficului rutier, în principal datorită participanților la trafic aflați în tranzit spre sau de la locurile unde vor petrece Sărbătoarea de 1 Mai, dar și în municipii și orașe, pe fondul cumpărăturilor”, spun polițiștii.

Inspectoratul pentru Poliție Județean anunță că aproximativ 50 de polițiști se vor afla la datorie, pe drumurile publice, în fiecare zi a acestui weekend. De asemenea, 9 aparate radar vor fi puse în funcțiune.

Oamenii legii vor acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respecta regimul legal de viteză sau a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

200 de polițiști pentru ordinea publică

Aproximativ 200 de polițiști vor asigura ordinea publică, reprezentând peste 100 de patrule. Alături de aceștia se vor afla și reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în special în zonele aglomerate.

Aproape 200 de polițiștii cu atribuții privind ordinea publică, reprezentând peste 100 de patrule, vor fi la datorie, zilnic, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în special în zonele aglomerate.

Mobilizați pentru misiunile din acest weekend vor fi polițiștii din structurile de investigații criminale, economic, arme, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști ai altor structuri, care vor interveni, dacă situația o va impune”, transmit polițiștii argeșeni.

Oamenii legii vor acționa în locurile pentru organizarea de picnicuri, în zonele zonele lăcașelor de cult, în zonele turistice de pe raza județului Argeș, alături de jandarmii argeșeni și de reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu. Totodată, în vederea polițiștilor intră și manifestările cultural artistice organizate în această perioadă, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane și respectarea prevederilor legale.

Recomandăm cetățenilor să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice sau dacă se simt obosiți.

De asemenea, le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.
Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor șoferilor să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze. Informații în timp real despre trafic pot fi găsite pe secțiunea Infotrafic a siteului oficial al instituției: www.politiaromana.ro.

În această perioadă, vă recomandăm să manifestați o atenţie deosebită în ceea ce privește protecția personală. Dacă planificați să părăsiți locuința, asigurați-vă că ați încuiat ușile și ferestrele.

Având în vedere evenimentele publice din această perioadă, unde se vor forma aglomerări de persoane, vă recomandăm să supravegheați permanent copiii.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!” , adaugă reprezentanții IPJ Argeș.

A început nebunia de 1 Mai! Evitați Calea București și zona Podul Viilor!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole