Sute de amenzi date de polițiștii argeșeni în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

de | 06.05.2024 20:54 | Județean, Eveniment

Pentru ca argeșenii să se bucure pe deplin de perioada minivacanței de 1 Mai și de Paște, polițiștii au fost la datorie.

Împreună cu celelalte structuri din cadrul MAI, oamenii legii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea oricăror evenimente negative și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

De asemenea, în perioada 02-05 mai, oamenii legii au continuat acțiunile și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, dar și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 697 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 134.000 de lei, au reținut 62 de permise de conducere și au retras 34 de certificate de înmatriculare.

Nu a respectat culoarea roșie a semaforului

Printre cei care au devenit pietoni în această minivacanță se află și un bărbat de 43 de ani, din Vulturești.

Pe 3 mai, în timp ce se deplasa pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești, acesta nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.

Cum graba strică treaba, bărbatul s-a ales cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

Fără permis a fost lăsat și un tânăr de 24 de ani, din Cocu.

Sâmbătă, 04 mai, în timp ce se deplasa pe bulevardul Republicii din Pitești, tânărul ar fi adoptat un comportament agresiv în conducerea vehiculului.

În urma ispravei sale, argeșeanului de 22 de ani i-a fost reținut permisul de conducere pentru 30 de zile.

Nu a acordat prioritate pietonilor și avea valabilitatea I.T.P.-ului expirată

De asemenea, în această minivacanță au fost sancționați și cei care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Este și cazul unei șoferițe de 32 de ani, din Mioveni, care, pe 2 mai, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, și nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a drumului.

Mai mult de atât, în urma verificărilor polițiștii au constatat că  autoturismul avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată.

Prin urmare, șoferița a fost sancționată contravențional, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 60 de zile.

Prinşi la volan cu permisul suspendat

În această minivacanță nu au scăpat nici șoferii inconștienți, care au plecat la plimbare cu mașina deși aveau permisul suspendat.

Pe 03 mai, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 26 de ani, din Godeni, care conducea un autoturism, pe DN 73 – Mihăești, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Cu permisul suspendat a condus și un bărbat de 43 de ani, din Uda. El a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rutală Poiana Lacului, pe 4 mai, în timp ce se deplasa pe D.J. 703 B, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Cei doi conducători auto s-au ales cu dosare penale.

Nu au scăpat nici șoferii care au condus sub influența alcoolului sau au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Foto: IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Aglomerație pe mai multe drumuri din țară: S-au format coloane de mașini pe A1 și pe Drumul Expres Craiova – Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole