Tânăr prins drogat la volan, pe o stradă din Câmpulung

de | 09.07.2023 12:16 | Știri, Eveniment, Județean

În cursul zilei de ieri, 8 iulie, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor de autovehicule ce conduc aflându-se sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule ce încalcă regimul legal de viteză, atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.

Iar în timpul controalelor, ei au depistat în trafic , pe raza municipiului Câmpulung, un bărbat de 25 de ani, din Cuca, care conducea un autoturism, sub influența substanțelor psihoactive.

Tânărul a fost testat cu aparatul Drug Test, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.

Pentru fapta sa, tânărul s-a ales cu dosar penal, dar și cu permisul de conducere reținut.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, iar verificările continuă.”, transmite IPJ Argeș

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii argeșeni, cu sprijinul celorlalte structuri MAI, au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În acest sens, au fost organizate 109 filtre.

Pe durata acțiunilor, ei au legitimat 2.372 de persoane, au verificat 1.587 de autoturisme și au efectuat 393 de testăÎnri cu aparatele etilotest sau cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.

În urma controalelor, au fost aplicate 836 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, au fost reținute 51 de permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii și jandarmi au fost prezenți la manifestările prilejuite de manifestările cultural artistice, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică.

a0d36ecb b573 4fc8 bd2d 14b75b01c26c - Tânăr prins drogat la volan, pe o stradă din Câmpulung

818bd3cd 1d11 4c5c 9ce0 7d8ce1ad4286 - Tânăr prins drogat la volan, pe o stradă din Câmpulung

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenți în Parcul Lunca Argeșului, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare a efectelor consumului de substanțe psihoactive asupra sănătății fizice și psihice și a riscurilor consumului de substanțe interzise.

Actiuni Politia Investigatii Criminale - Tânăr prins drogat la volan, pe o stradă din Câmpulung

foto descriptiv caon.ro/ IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav la Băile Olănești! Un tânăr a murit, iar un argeșean a fost rănit

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung

Ultimele articole