anchetaonline.ro

Tango argentinian. Spectacol de muzică și dans, la Filarmonica Pitești

de | 24.06.2023 10:30 | Știri, Cultură, Județean, Național, Pitești

Duminică, 25 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, ”Cluj Tango Orchestra”, cantautorul și muzicianul de tango Marcos Marthin și mezzosoprana Operei Naționale din Cluj-Napoca, Iulia Merca (personalitate a muzicii de operă și iubitoare de tango) organizează un spectacol de muzică și dans ”Argentina mi amor”.

Acestora li se alătură campionii europeni de tango argentinian, dansatorii profesioniști Csongor Kicsi și Silvia Spătaru. Regia și coregrafia sunt semnate de Sorin Robert (manager ”Cluj Tango Orchestra”) și Csongor Kicsi (instructor internațional de tango argentinian), iar aranjamentele muzicale de Julian Agustin Caeiro (Filarmonica del Tango Buenos Aires), WimWurman (Catedra de Tango din Rotterdam) și Iulia Merca  (mezzosoprană a Operei Naționale din Cluj Napoca).

Cluj Tango Orchestra

Conducătorul muzical este maestrul Claudiu Hontilă (Filarmonica de stat Transilvania), orchestra fiind alcătuită din Irina Indrei (pian, Colegiul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca ), Elena Ghemeș (violoncel, Opera Națională Cluj), Indrei Robert (bandoneon) și Emanuel Elcean (contrabas, Academia de muzică din Cluj-Napoca). ”Cluj Tango Orchestra” concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, artiștii concertând, la invitația Casei Regale, pe scenele festivalurilor de tango argentinian din țară și din străinătate. Spectacolul s-a mai desfășurat la Oradea, Ploiești, Craiova , Cluj-Napoca și București. Tangoul face parte din patrimoniul cultural imaterial UNESCO și este un fenomen universal întâlnit în  marile orașe ale lumii, de la Buenos Aires la New York, Londra sau  Paris. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro (aici), prețul unuia fiind de 80 sau 50 de lei, în funcție de categoria locului.

Sursă foto: Facebook Csongor Kicsi.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La sediul Centrului Cultural Mioveni. S-au pus în vânzare biletele la ANALOGUE!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești