anchetaonline.ro

Taxă de solidaritate în România! Producătorii de petrol și gaze vor fi suprataxați

de | 28.12.2022 20:43 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Potrivit unei ordonanțe de urgență, aflată pe lista de dezbatere a Guvernului, ar putea fi introdusă o taxă de solidaritate în anumite domenii. Este vorba despre o suprataxare a producătorilor de petrol și gaze.

Dacă va fi aprobată de Guvern, taxa ar putea intra în vigoare din 2023, adică în câteva zile și se va aplica asupra diferenței de profit din 2022 și 2023. Astfel, , câștigurile care în 2022 și 2023 depășesc cu mai mult de 20% media profiturilor impozabile ale perioadei 2018-2021 vor fi impozitate cu 60%, potrivit Antena 3.

Federația Petrolieră Petrol și Gaze susține că această măsură ar putea avea un efect negativ și că vor exista consecințe:

Atragem atenția asupra impactului negativ pe care actuala formă a proiectului de act normativ o va avea asupra viitorului industriei autohtone de petrol și gaze din România”, a transmis Federația Petrolieră Petrol și Gaze.

Ordonanța de urgență transpune un regulament european, iar suprataxa pe diferența de profit se va aplica la nivelul întregii UE.

Foto Wall-Street.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: