anchetaonline.ro

Termen limită. A început consultarea preliminară pentru noul Cod Silvic

de | 15.03.2023 11:16 | Știri, Administrație, Național

Ministerul Mediului anunță că a început consultarea preliminară pentru elaborarea noului Cod Silvic. Cei interesați să participe la procesul de consultare trebuie să completeze un chestionar online până la data de 25 martie.

”Această consultare precede elaborarea proiectului noului Cod Silvic, deci opiniile formulate vor fi analizate și luate în considerare de către experții care formează echipa de proiect”, anunță Ministerul Mediului pe pagina de Facebook. Astfel, toate persoanele interesate să participe la procesul de consultare sunt invitate să completeze chestionarul de aici.

”Toate opiniile exprimate vor fi anonimizate din punct de vedere al numelui participantului și apoi vor fi făcute publice. Participanții vor avea posibilitatea de a opta pentru ca numele lor să apară explicit în dreptul opiniilor exprimate”, potrivit sursei citate.

Noul cod silvic va fi elaborat în cadrul proiectului ”Reforma sistemului de management și a celui de guvernanță în domeniul forestier prin dezvoltarea unei Strategii forestiere naționale și a legislației subsecvente” , prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C2 – Păduri și protecția biodiversității. Consorțiul care lucrează la elaborarea acestui act normativ este format din specialiști ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, ai Universității Transilvania din Brașov și ai Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.

Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Poșta, ținta unei campanii online înșelătore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului