Ţigări în valoare de 300.000 euro, ascunse printre croissante

de | 20.11.2023 09:04 | Eveniment, Național

Un bărbat de 64 de ani, din Ucraina, a fost reţinut 24 de ore, după ce polițiștii au găsit în autocamionul pe care îl conducea peste 140.000 de pachete de ţigări fără timbru fiscal, în valoare de aproape 300.000 de euro. Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta croissante.

Pe 18 noiembrie, în jurul orei 21.30, bărbatul din Ucraina s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară. El conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, înmatriculat în Ucraina.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, bărbatul transporta croissante din Ucraina, însă în urma unui control amănunțit efectuat asupra camionului au fost descoperite mai multe baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, după paleții cu croissante.

În baza analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijloacului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, mai multe baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, după paleții cu croissante.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Bărbatul transporta 147.500 de pachete cu ţigări de contrabandă.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor a rezultat cantitatea de 147.500 de pachete cu ţigări, de proveniență duty free în valoare de peste 1.450.000 lei (295.000 euro) dacă acestea ar fi fost comercializate pe piață.”, adaugă Poliția de Frontieră Română

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de către poliţiştii de frontieră, iar camionul, în valoare de 107.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmeaza să fie dus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă.

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Salvamontiștii argeșeni sunt în alertă: Patru turiști au rămas blocați în Munții Făgăraș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română