anchetaonline.ro

TikTok este în pericol să fie scos din magazinele de aplicații ale Google și Apple

de | 01.07.2022 10:08 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Veste îngrijorătoare pentru cei care îndrăgesc aplicația TikTok, dar mai ales pentru influenceri. Există anumite suspiciuni legate de securitatea datelor pe această aplicație, astfel, un lider al Comisiei Federale pentru Comunicații din SUA a cerut companiilor Apple și Google să elimine Tik-Tok.

Prin urmare, TikTok ar putea să nu mai existe, în curând, în magazinele lor de aplicații.

Amintim că aplicația, care aparține companiei din China ByteDance, a fost de-a lungul timpului verificată, în special în perioada în care Donald Trump s-a aflat în fruntea SUA.

Brendan Carr, unul dintre comisarii FCC, a transmis pe Twitter o scrisoare către directorul general al Apple, Tim Cook, și directorului general al Alphabet, Sundar Pichai, în care precizează că rapoartele realizate au arătat că Tik-Tok nu ar fi conforme cu politicile magazinelor de aplicații, menționate anterior.

TikTok nu este ceea ce pare a fi la suprafață. Nu este doar o aplicație pentru partajarea de videoclipuri amuzante sau meme-uri. Aceasta este blana de oaie.

În esența sa, TikTok funcționează ca un instrument de supraveghere sofisticat care culege cantități mari de date personale și sensibile”, a adăugat în scrisoare.

Foto Digi World

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Schimbare la Tik-Tok! Ce funcție nouă va avea aplicația

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China | SUA