”Tinerii până în 35 de ani sunt cei mai mari consumatori de cultură”

de | 10.11.2023 19:42 | Național, Cultură

”Tinerii până în 35 de ani sunt cei mai mari consumatori de cultură, conform Barometrului de consum cultural 2022”, este concluzia prezentată de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Aceasta explică că datele studiului realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală infirmă ipoteza că tinerii sunt mai puțin interesați să participe la activități culturale decât alte categorii de vârstă.

Conform studiului realizat de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, profilul persoanelor care participă la activități cu un caracter cultural este predominant format din tineri (18 – 35 ani). Astfel, tinerii din categoria de vârstă 18-35 de ani au ponderea cea mai ridicată în privința participării la un festival de film (54%), la un festival de teatru (39%), vizitării un muzeu, expoziție sau galerie de artă (37%) sau în privința mersului la bibliotecă pentru a citi sau pentru a împrumuta cărți (33%).

Sursă foto: Facebook Raluca Turcan.

”Sunt date care infirmă ipoteza că tinerii sunt mai puțin interesați să participe la activități culturale decât alte categorii de vârstă și care subliniază totodată necesitatea consolidării cererii culturale a tinerilor și, indirect, a copiilor.

Educația culturală se obține în primul rând prin sprijinirea familiilor și prin înlăturarea barierelor financiare și geografice, care limitează accesul la unele produse culturale. Astfel, o prioritate a Ministerului Culturii pentru anul viitor este sprijinirea evenimentelor culturale relevante în cât mai multe orașe ale țării și încurajarea activităților culturale adaptate nevoilor de divertisment, relaxare și de educație special dedicate familiilor cu copii, prin multiplicarea inițiativei de anul acesta a Festivalului Internațional “George Enescu””, a scris ministrul Culturii, Raluca Turcan pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Wow biz și Facebook Raluca Turcan.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Evenimente noi organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 13-17 noiembrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Culturii

Ultimele articole